Schimmelnagels

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • groep 7 | 308 woorden
  • 2 maart 2016
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
4 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Spreekbeurt schimmelnagels
Inleiding

Ik heb gekozen om over schimmelnagels te hebben omdat ik daar vroeger last van heb. Het is erg vervelend om dat te krijgen. Gelukkig is dat nu weg.Wat zijn schimmelnagels?

Als je teen of vingernagels geïnfecteerd is met schimmel dan spreek je over schimmelnagels. Een andere woord voor schimmelnagels is kalknagels.

Als je nagel besmet is dan beginnen de nagelranden witgeel, groen of bruin te worden. De nagel begint dan te vervormen. Deze wordt dik en brokkelig. Je nagel raakt op een gegeven moment gedeeltelijk of helemaal los. Niet cool dus.Hoe raak je besmet?

Iemand met een gezonde huid en gezonde nagels, hoeft vaak geen zorgen te maken dat de nagels besmet worden. Het zijn vaak slecht groeiende nagels en beschadigde nagels die besmet raken.

De schimmel bevindt zich in warme en vochtige ruimtes, zoals badkamer, gymzalen en sauna, die niet goed schoon zijn gemaakt. Dit zijn hele fijne plekken voor schimmels om zich te vermenigvuldigen. Als je op je blote voeten rondloopt, dan is de kans erg groot dat je in contact komt met de schimmelsporen.Wat kun je er tegen doen?

Schimmelnagels kun je behandelen met speciale crèmes en vloeistoffen die je bij de drogist kunt kopen. Omdat je schimmelnagels sporen achterlaat, is het ook erg belangrijk om je schoenen en sokken schoon te maken. Door schimmeldodend poeder te gebruiken worden de schimmelsporen weggehaald Tips

Schimmelnagels genezen kan erg lang duren. Gelukkig zijn er manieren om de kans op infectie te verkleinen. Maak je voeten altijd goed schoon en droog ze goed af. Dus ook tussen de tenen. Trek elke dag schone sokken aan. Het liefst van wol of katoen. Laat je schoenen goed luchten. En als je zweetvoeten hebt, dan kun je speciale poeder gebruiken.

Bedankt voor het luisteren. Dit was mijn spreekbeurt! 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.