ADVERTENTIE
Eerste hulp bij leerachterstanden!

Het zijn gekke tijden. Loop jij, om wat voor een reden dan ook, achter met de lesstof? Met deze tips van Examenbundel gaat het jou sowieso lukken om je leerachterstand weg te werken. Het allerbelangrijkste is dat je in jezelf blijft geloven. Jij kan dit! #geenexamenstress

De tips van Examenbundel

Bali heeft een tropisch klimaat, de gemiddelde temperatuur schommelt het hele jaar rond de 30 C. Directe zon voelt heel heet aan, zeker midden op de dag. In het regenseizoen van oktober tot maart, kan er een hele hoge luchtvochtigheid zijn. De dagelijkse regenbuien kunnen dan zelfs als een opluchting komen. Vaak zijn de buien snel weer voorbij.

Het droge seizoen van april tot september is gewoonlijk zonnig, met minder luchtvochtigheid en het is dus eigenlijk beter om dan het eiland te bezoeken, alhoewel een regenbui altijd kan voorkomen.

Er zijn wat weersvariaties over het eiland. De kust is warmer, maar een zeebriesje kan de hitte temperen. Als je het binnenland intrekt kom je ook hoger, de hoogte zorgt voor een lagere temperatuur. Op hogergelegen plekken kan het zelfs kil zijn.De noordelijke helling van Gunung Batur is vaak nat en mistig terwijl een paar kilometer verderop de kust bijna altijd droog en zonnig is.

CULTUUR

Bali, een absolute aanrader. Zeker niet overslaan, maar als het kan een prominente plaats geven in uw reisplannen! Het is zo een fantastisch eiland! Maak een rondreis over het eiland, u zult versteld staan van de prachtige plekken en verschillende fraaie stranden. De cultuur op het eiland (overal bloemenoffertjes, midden op straat, op muren, vaak zelfs voor de deur van uw kamer) maken het zo lieflijk!

En wilt u op 1 plaats verblijven, aan de kust: kiest u dan voor Sanur.

Bali is een bijzonder eiland. Bali is hindoeïstisch, de religie bepaalt het dagelijkse leven. Overal kun je, lijkverbrandingen meemaken en andere typische hindoe gebruiken men ziet dan de Balinezen zoals ze echt zijn, gekleed in hun typisch Balinese kleding (en dat doen ze echt niet voor de toeristen!). Bali is heel leuk. Sommigen hebben het idee dat er voor het merendeel toeristen leven; dit geldt voor enkele plaatsen, zoals Kuta en Legian. Ook Ubud leeft voornamelijk van het toerisme


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

heey dank je wel deze webcite heeft veel geholpen

9 jaar geleden