Vincent van Gogh: Memories of the garden at etten

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Schilderijverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 532 woorden
  • 12 november 2014
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 7
1 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Deel A.

De naam van de schilder is Vincent van Gogh, Vincent van Gogh was een Nederlands schilder die leefde in de 19de eeuw. hij werd geboren op 30 maart 1853 en is gestorven op 29 juli 1890. Het schilderij dat jullie zien heet Memories of the Garden at Etten, het wordt ook wel de Ladies of Arles genoemd. hij is begonnen met het schilderij in november 1988.Toen woonde hij in Arles daarom is een deel van de bijnaam ook Arles. Hij maakte gebruik van een doek en van olieverf. Het schilderij staat in de zaal waar alle Westerse Europese schilderkunst hangt. daar hangen onder andere  ook doeken van Rembrandt en Leonardo da Vince. het is dus geplaatst op de achtergrond van de schilder. Hij heeft het niet in opdracht gemaakt maar voor zichzelf. ik denk dat je het het beste van een afstandje kunt bekijken dan zie je het namelijk in een geheel. maar als je het van dichterbij bekijkt dan zie je meer details.

B:

De Stroming van dit schilderij is postimpressionisme. Deze stroming hoort bij het tijdperk van 1886 tot 1900. De belangrijkste kenmerken van deze stroming zijn; Laten zien wat wordt wargenomen en de werkelijkheid wordt min of meer vervormd en er wordt gebruik gemaakt van aanvullende kleuren de lichte en donkere kleuren zorgen voor de diepte. Andere schilders die in deze tijd leefden en ook deze stroming gebruikte;  Paul Cézanne, Paul Gauguin, Paul Signac en Georges Seurat. De kenmerken van de stroming zie je in dit schilderij terug door de verschillende donkere en lichte kleuren, de vervorming van de bomen en het pad en de kleuren vullen elkaar aan. De personen die op het schilderij zijn afgebeeld zijn onbekend gebleven en het schilderij werd geschilderd als decoratie in de slaapkamer van het gele huis.

C. Het kunstwerk nader bekeken/Beeldende middelen

Het kunstwerk is met olieverf op doek geschilderd. Als techniek gebruikt hij pointillisme, dit is dat hij verft door met zijn kwast op het doek te deppen (in stippen dus). 

Hij heeft dit schilderij geschilderd omdat Vincent veel tijd door bracht in “the Garden At Etten”.

Op het schilderij zie je een vrouw die de bloemen aan het verzorgen is en een man en vrouw die door de tuin lopen.

Het schilderij is een uiting van persoonlijke gevoelens (die titel zegt het al “Memories…”)

De twee mensen op de voorgrond vallen extra op omdat ze op de voor grond zijn gezet en doordat zij net iets andere kleurencombinatie hebben.

  •  Het kunstwerk is geabstraheerd, want je kunt bijv. wel zien dat het bomen zijn maar ze zijn niet precies geschilderd zoals wij ze in de natuur ook zouden zien.
  • Het kunstwerk is dynamisch, want je ziet bijv. dat iemand met de bloemen bezig is.
  • Je bent dicht bij het kunstwerk betrokken doordat twee personen in de voorstelling zijn afgesneden.
  • Het kunstwerk is gericht op schoonheid, omdat de kunstenaar laat zien wat hij voelt bij deze tuin.
  • Het kunstenaar heeft gebruik gemaakt van opvallende kleuren en daardoor is de sfeer vrolijk, en hij heeft realistische kleuren gebruikt.

Dit was onze presentatie die wij moesten geven in Rusland bij de Hermitage. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.