Vals

Beoordeling 10
Foto van Roos
  • Samenvatting door Roos
  • 4e klas vmbo | 662 woorden
  • 10 maart 2016
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 10
2 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Vals gaat over 4 vriendinnen, Abby, Feline, Kim en Pippa. Het is kerstvakantie en ze gaan met z’n vieren naar het huisje van Abby’s ouders in de Ardennen.

Op de weg naar Ardennen doet Feline raar en ze zegt last van keelpijn te hebben. Eenmaal aangekomen in de Ardennen gaan ze de spullen uitladen en een gezellige avond hebben. Zelfs Kim de normaal nooit drinkt, drinkt te veel.

De volgende dag gaan ze met z’n allen een wandeling maken, tijdens de wandeling komen ze een groepje van drie jongens tegen. De jongens verblijven in een huisje niet zover van de meiden vandaan. Ze spreken af om in de avond gezellig met ze allen een drankje te doen. Dan komt er donkere lucht aan en begint het heel hard te sneeuwen. De meiden besluiten terug te gaan naar het huisje. Rond negen uur komen de jongens, ze zeggen dat ze er wel een uur over gelopen hebben, omdat het zo hard sneeuwt. Ze gaan met ze allen drinken, na een tijdje sluit Feline zich een beetje af van de rest. Pippa gaat samen met Stijn naar boven, uiteindelijk blijft Stijn ook slapen. Abby heeft een vriend, maar zoent per ongeluk toch met Jeroen en Kim beland uiteindelijk samen met Daan in de gang, Daan wil seks met haar, alleen Kim wil dat niet. Ze rent weg en gaat naar buiten. Eenmaal buiten ziet ze iemand staan en ze word bewusteloos geslagen.

De volgende dag word iedereen wakker en ze roepen Kim, maar Kim reageert niet en is nergens te bekennen. Feline maakt zich zorgen en besluit samen met de meiden naar het huisje van de jongens te lopen. Eenmaal aangekomen bij het huisje van de jongens zijn de jongens al terug naar Amsterdam. Dan krijgt Pippa een SMS van Kim dat ze met Daan mee terug is naar Amsterdam en of de meiden haar spullen willen meenemen. Feline is nog steeds bezorgd, ze vind dit geen actie voor Kim. Het word al donker dus ze besluiten terug te lopen naar het huisje. Die avond gaat Abby vroeg naar bed en begint Pippa over het boekje dat Feline kwijt is. In dat boekje staan al Feline haar geheimen. Ze maken er ruzie over, Pippa is Feline nog 250 euro schuldig en zegt dat ze niks openbaar maakt als Feline de schulden kwijtscheld. Feline word boos en loopt weg. Als ze buiten is ziet Feline het zelfde als Kim en ook Feline word bewusteloos geslagen.


De volgende dag is Feline dus ook weg. Abby word heel bang en ook Pippa is niet meer op haar gemak. Het sneeuwt te hard om ze te gaan zoeken, maar dan vinden ze het mobieltje van Kim. Er klopt iets niet, Kim had via dat mobieltje een SMS gestuurd dat ze naar Amsterdam ging. Abby en Pippa willen weg, ze besluiten hun spullen te pakken de auto uit te graven en te gaan rijden. Tijdens het spullen pakken verstuikt Pippa haar enkel, en als ze willen gaan rijden schijnt er geen benzine meer te zijn… Ze gaan weer naar binnen. Eenmaal binnen zien de de sjaal van Feline liggen, met in bloed er op geschreven “Jullie gaan er ook aan!”.  Ze gaan boven het geweer van Abby haar vader halen, en als ze weer beneden zijn zegt Abby dat ze hulp gaat halen in het dorp. Als Abby buiten is hoort Pippa, Abby opeens haar naam keihard schreeuwen. Pippa gaat kijken, ze ligt bloedend op de grond en probeert iets te zeggen. Pippa draait zich om en daar ziet ze Casper staan, Casper verteld haar dat hij hier is omdat hij zoveel van haar houd en verder met haar wilt. Net voordat het te laat is schiet Abby Casper net boven zijn hard, en hij valt neer. Abby is heel boos op Pippa en loopt naar binnen, waar ondertussen de telefoon het weer doet. Ze belt het alarmnummer.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.