Verblind door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 8
Foto van een scholier
Boekcover Verblind
Shadow
  • Samenvatting door een scholier
  • 2e klas vwo | 549 woorden
  • 8 januari 2021
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 8
3 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2006
Pagina's
206

Boekcover Verblind
Shadow
Verblind door Mel Wallis de Vries
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Verblind

Boekgegevens

De Vries M.W., oktober 2012 Verblind. Utrecht, uitgeverij De Fontein.

Samenvatting

Hoofdpersoon

Roos is een stoer, spontaan. gevoelig, rustig, lief meisje dat klaar staat voor haar vrienden. Roos zit in 4 VWO. Ze heeft verkering met Alexander

Sjoerd, Max, Merlijn, Maaike, Nina, Edith en Alexander zijn Amsterdamse scholieren die in de eindexamenklas zitten. Wanneer roos verliefd wordt op Alexander, een van de jongens uit het groepje, wordt ze enthousiast in het vriendengroepje gevoegd. Op een dag vind ze het lichaam van haar vriendin, Maaike. Ze is gewurgd.

Toen de groep zonder Roos op vakantie was in Frankrijk bij Nina, viel Nina in een ravijn, ze was opslag dood. De politie zou nooit geloven dat dit een ongeluk was dus daarom besloten ze Nina een stuk de zee in te trekken. Uiteindelijk besloot Maaike naar de politie te gaan maar om dit te voorkomen hebben Sjoerd, Max, Alexander en Merlijn haar vermoord.

Leeservaring

Dit boek wordt vertelt uit het standpunt van roos. Er komt later in het boek verhalen van eerder gebeurde momenten. Toen de vrienden groep op vakantie was zonder roos viel nina in een ravrijn dit is een eerder gebeurt moment. Normaal hou ik niet echt van thrillers of boeken waarin mensen worden vermoord maar toch vond ik dit een heel mooi boek om te lezen.

Als je eenmaal begint met lezen kan je niet meer stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het verder gaat en wie er achter de moord zit.

Dat Maaike vermoord wordt door haar eigen vrienden heeft me verbaasd, ze waren zo’n hechte vriendengroep die alles met elkaar deelden  en dan vermoorden ze Maaike?

Dat Alexander op het einde zelfmoord pleegt heeft indruk op me gemaakt, zag hij echt geen andere uitweg?

Alleen het stuk waar ze hun gevoelens delen om de dood van Maaike is langdradig en wordt daarom een beetje saai.

Het einde is erg verrassend want ik had niet verwacht dat Alexander, Sjoerd, Max en Merlijn met de moord van Maaike te maken hadden.

Ik vind ik het een erg spannend boek, het blijft spannend tot de laatste bladzijde.

Ik ga zeker meer boeken van Mel Wallis de Vries lezen.

Personage

De hoofdpersoon is Roos. Dat weet je doordat je het verhaal leest vanuit haar ogen. Je leest de dingen die zij doet, denkt en ziet. Al deze vrienden zijn bijfiguren. Ze zijn allemaal het hele boek wel aanwezig en spelen een grote rol in het verhaal.

Roos haar ouders zijn gescheiden en ze woont bij haar vader die weinig tijd voor haar heeft. Ze was vriendinnen met Lot en Karlijn, maar als ze verkering krijgt met Alexander sluit ze zich aan bij zijn groepje waar ze liefdevol wordt ontvangen. Nadat ze haar beste vriendin Maaike dood op bed vindt, is ze daar erg kapot van en zit ze vaak te piekeren en na te denken over de moord, maar ook over haar vrienden die erg geheimzinnig doen over sommige dingen. Als je dit boek leest kun je je goed verplaatsen in roos haar gedachtes. Want ik zou ook niet durven denken dat me vrienden iets te maken hebben met een moord. De vriendengroep is een beetje gek want dat je elkaar durft te vermoorden is super gek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Verblind door Mel Wallis de Vries"