Samenvatting Nathalie - Aukje Schol

Beoordeling 0
Foto van Lotte
  • Samenvatting door Lotte
  • 3e klas havo | 672 woorden
  • 25 januari 2019
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Elk jaar gingen drie oud-klasgenoten een weekend naar Terschelling toe. Dit deden ze sinds twintig jaar geleden, tijdens schoolreis naar Terschelling, hun klasgenoot Nathalie verdween. Maar dit jaar was het anders en niet zoals voorheen, Erik had Annemarie meegevraagd. Zij was er die laatste nacht, dat Nathalie verdween, ook bij. Erik wilde weten wat Annemarie nog wist van die laatste nacht. Ook wilde hij voorgoed een einde maken van de jaarlijkse reünie. Hij had een plan bedacht en zou ervoor zorgen dat hij met schone handen het eiland afkwam.

Naast Erik, hadden Eva en Sophie ook een eigen plan dat ze aan het spelen waren. Eva had cruciale informatie, maar had zo haar redenen om dit niet te vertellen. Sophie was stapel verliefd op Erik en was bereid alles te doen voor hem. Erik praatte zo op haar in, dat ze zelfmoord wilde plegen. Ze werd echter tegengehouden door Eva die haar vertelde dat het allemaal Annemarie haar schuld was en niet die van Sophie. Sophie sterkte weer aan en vertelde Erik haar nieuwe plan. Het plan was om Annemarie te vermoorden. Ze vertelde er niet bij dat ze Eva en Annemarie allebei ging doodschieten met het pistool van Erik.

Erik zijn plan leek te werken, maar door de komst van Harm-Jan, Sophie haar man, liep alles in de soep. Erik kreeg het maar niet voor elkaar om Sophie onder vier ogen te spreken, aangezien Eva daar een stokje voor stak en het niet vertrouwde. Later ontdekte Sophie dat ze Annemarie moest doodden met een mes, in plaats van het pistool. Nadat Sophie Annemarie had verteld dat Annemarie Nathalie in het water had geduwd die nacht, vond Sophie het mooi genoeg geweest met dat gejank van Annemarie. Om Nathalie te werken moest zij Annemarie van kant maken.

Ondertussen in het gehuurde huisje kwam Eva erachter wat Erik van plan was, waarna ze een sprintje naar het strand trok. Erik was haar echter te snel af en probeerde haar te wurgen. Eva had pepperspree op zak en spoot daarmee in zijn ogen. Erik zat op zijn knieën en smeekte haar om zijn leven. Eva liet hem gaan en direct daarna was Erik met al zijn spul met de noorderzon vertrokken. Harm-Jan had op het strand Sophie tegengehouden en redde daarmee Annemarie haar leven.

Later in het huisje liepen de gemoederen hoog op, totdat het verhaal ineens een rare wending aannam. Nathalie kwam namelijk de oprit oplopen en bleek nog te leven. Eva vloog haar in de armen en gaf haar een kus. Nathalie en eva bleken niet alleen nog beste vrienden te zijn, maar ook geliefden. Nathalie vertelde haar hele verhaal, dat ze van pleeghuis naar pleeghuis ging en uiteindelijk op haarzelf woonde, maar wel onder begeleiding. Haar begeleider die haar seksueel misbruikte en meer redenen om te verdwijnen. Samen met Eva bedacht ze een plan oom te verdwijnen.

De nacht dat ze verdween, wachtte ze onder de steiger totdat iedereen weg was en tevoorschijn kon komen. Er bleek een vriendelijk visser te zijn die haar wel naar het vaste land wilde varen, maar hij bleek achteraf een klant te zijn van haar begeleider en bracht haar terug naar haar begeleider Berry. Ze werd daar ongeveer twee weken lang vastgehouden, waarna ze wist te ontsnappen. Ze dook met behulp van de ouders van Eva een half jaar onder, waarna ze naar haar vader in Spanje ging. Ze gaf door aan de Nederlandse politie dat ze niet gevonden wilde worden en die respecteerden ze. Na jaren in Spanje gewoond te hebben, overleed haar vader en besloot ze terug te komen in Nederland. Sindsdien woonde ze bij Eva in huis.

Sophie gaf geen reactie op Nathalie haar verhaal, pakte haar spullen en vertrok.

Een jaar later werd de traditie voorgezet door Nathalie, Eva, Harm-Jan en Annemarie. Harm-Jan besloot om met Annemarie verder te gaan en scheidde van Sophie. Toen ze met zijn vieren waren en honger kregen, liep Annemarie naar de salon toe waar ze Erik en Sophie samen zag zitten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.