Het Achterhuis door Anne Frank

Beoordeling 7.7
Foto van hajar
Boekcover Het Achterhuis
Shadow
  • Samenvatting door hajar
  • groep 8 | 333 woorden
  • 28 mei 2019
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
18 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Het dagboek van Anne Frank
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
1947
Pagina's
302
Geschikt voor
bovenbouw vmbo/havo/vwo
Punten
2 uit 5
Verfilmd als

Boekcover Het Achterhuis
Shadow

Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Ze schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op de radio de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzam…

Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Ze schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op de radio de minister van Onderwi…

Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Ze schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op de radio de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt. Als voorbeeld noemde hij onder meer dagboeken. Onder de indruk van deze redevoering besloot Anne Frank na de oorlog een boek te publiceren. Haar dagboek zou daarvoor als basis dienen.

In maart 1945 stierf Anne Frank op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De enige overlevende van de familie, Otto Frank, zorgde ervoor dat het dagboek van zijn dochter toch gepubliceerd werd. In 1947 verscheen Het Achterhuis. Het is sindsdien een van de meest gelezen boeken ter wereld. Het is in meer dan dertig landen verschenen en er zijn meer dan zestien miljoen exemplaren van verkocht.

Het Achterhuis door Anne Frank
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Anne frank het achterhuis is een boek dat over een meisje gaat (Annelies Marie Frank) dat op 12 juni 1929 is geboren .het dagboek begon toen ze een schriftje kreeg bij haar verjaardag .

Ze maakte van dat schriftje een dagboek enzenoemde het schriftje  (Kitty ) .

Anne Frank had een vader (Otto Frank ) en hij is geboren op 12 mei 1889 .

In de tijd van Anne werd Hitler de baas van Duitsland. Er kwamen steeds meer wetten tegen de joden.

Zij mochten zich geen Duitsers meer noemen  en mochten ook niet meer met de Duitsers trouwen . Naar de zomer (kamp) moesten Anne en Margot naar een speciale joodse school en mochten ze ook niet meer naar het zwembad .

 In 1942 ging de familie frank onderduiken , ze besloten om naar de achterhuis te gaan .

Meneer Frank had 2 secretaresses Miep en Bep . Ze waren niet joods . De mensen die niet joods waren mochten de joodse mensen niet helpen anders werden ze zwaar bestraft . Er waren in het Achterhuis totaal 8 onderduikers :

De ouders Otto , Edith Frank , Margot , Anne , Hermann , Auguste van Pels en hun zoon Peter en Fritz Pfeffer .

Alle ramen van het huis waren geblindeerd . De deur naar het Achterhuis was verborgen achter een speciale boekenkast die verschoven kon worden . Er waren ook strenge regels in de achterhuis zoals : de gordijnen moesten dicht blijven , de wc mocht niet gebruikt worden en als er op de werkplaats werd gewerkt moest iedereen stil zijn . Op 4 augustus werden de verschuilers van de achterhuis opgepakt .

Behalve Otto Frank die bleek het te hebben overleefd .  Anne frank was gestorven in het jaar 1945 en ze was bijna 16 jaar oud , ze stierf op een jonge leeftijd .

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het Achterhuis door Anne Frank"