Geraard de Duivel

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • Klas onbekend | 221 woorden
  • 19 mei 2001
  • 49 keer beoordeeld
Cijfer 5
49 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Generaties na generaties werd de legende van ridder Geraard de Duivel doorverteld van vader op zoon. Door zijn ruig zwart vel, vuurrode haren en de boosheid van zijn karakter, werd hij de duivel genoemd.

De legende begint met de dood van zijn vrouw die hij zelf heeft doodgeschopt. Maar dit was niet zijn enige wandaad. Geraard had immers een zoon die niet alleen zijn naam droeg maar ook zijn karakter had.

Toen beiden verliefd werden op dezelfde vrouw leidde de strijd om de vrouw te veroveren tot heftige twisten. Het kwam zelfs zo ver dat de vader plande om zijn eigen zoon te vermoorden. Hij huurde 2 schippers in om het vuile werk op te knappen. Met een list stuurde hij zijn zoon op de 2 schippers af. Zijn zoon die het zaakje ook al niet vertrouwde, vertraagde zijn pas. De oude Geraard was ongeduldig om de afloop van zijn duivelsplan te weten. Hij haastte zich naar zijn trawanten om te zien of zijn hun werk goed hadden gedaan. De 2 vissers sprongen op de oude Geraard, wurgden hem vooraleer hij een kik kon geven en hij kwam vervolgens in de Leie terecht in plaats van zijn zoon. De zoon zag het hele voorval en lachte in zijn vuist. ’s Anderendaags begon hij aan de voorbereiding van zijn bruiloft alsof er niets gebeurd was.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.