Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Broergeheim door Emiel De Wild

Beoordeling 8.1
Foto van een scholier
Boekcover Broergeheim
Shadow
  • Samenvatting door een scholier
  • 2e klas vwo | 344 woorden
  • 31 maart 2021
  • 128 keer beoordeeld
Cijfer 8.1
128 keer beoordeeld

Boekcover Broergeheim
Shadow
Broergeheim door Emiel De Wild
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Joeri heeft een broer, Stefan. Aan het begin van de zomervakantie moet Joeri opeens weg van huis en naar zijn oma. Elke keer dat hij naar zijn broer vraagt wordt zijn vraag ontweken en als hij terug naar huis gaat woont die opeens in een nieuw huis, zijn ouders zeggen niks en praten niet over zijn broer die opeens verdwenen is. Joeri snapt er niks van en schrijft brieven naar zijn broer, hij verzendt ze alleen niet want hij weet niet waar hij is. Na een tijdje moet hij weer naar school en vraagt een meisje in zijn klas of hij broers of zussen heeft en met moeite zegt hij nee. Hij wordt bevriend met Lonneke en die komt vaak langs. Een paar dagen voor zijn verjaardag wilt Lonneke zoeken in het huis voor een cadeautje van Joeri en dan vind ze iets raars, oude fotos van Jouri zijn en ouders en Stefan. Ze snapt het niet want hij zei dat hij enig kind was en is boos want hij heeft tegen haar gelogen. Ze schrijft een briefje met ¨je bent een leugenaar net als je broer¨ en legt ze bij de fotos als wraak. Als Joeri dat later vind schrikt hij zich dood want hij heeft de fotos lang bij zich gehouden als herinnering aan Stefan. Na een paar jaar kon zijn moeder er niet meer tegen en is ze weggegaan. Daarna vertelde zijn vader de waarheid over Stefan. Hij had een kind vermoord en zit nu in een jeugdgevangenis. Hij was naar buiten gegaan met vrienden en zij daagde hem uit om een steen te laten vallen op de snelweg, na veel groepsdruk doet hij het toch. Hij laat het vallen en het valt precies op een auto met een kind erin die werd gedood door de steen. Jouri word heel boos want hij had nooit verwacht dat zijn broer een kind had vermoord en wil niet meer over hem praten. Na een tijdje wil hij toch op bezoek gaan in de gevangenis en geeft al zijn brieven aan hem.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Broergeheim door Emiel De Wild"