Check out door Juultje van den Nieuwenhof

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
Boekcover Check out
Shadow
  • Samenvatting door een scholier
  • 4e klas vmbo/havo | 2850 woorden
  • 20 juni 2020
  • 63 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
63 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2016
Pagina's
160

Boekcover Check out
Shadow
Check out door Juultje van den Nieuwenhof
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

CHECK-OUT ~ Juultje van den Heuvel

Brief: blz.5begeleiders worden voorgesteldwat je mee moetnemenalle regels die gelden tijdens de berlijnreis

Proloog: blz. 95 havo, Sabine heeft 4 aug. Zelfmoord gepleegd.ik-persoondoet een beetje lacherig over haar doodik-persoon heeft “duistere plannen” voor de berlijnreis

Programma: blz. 15melden, naar de bus, naar Berlijn, aankomst Berlijn, verzamelen bij de kerk, naar het hostel

Cyza: blz.17(Helena Kyrgiakos) Hella schreeuwt naar Cyza met n luide stemCyza heeft gescheiden ouders. Mathijs is haar halfbroertje (vaders kant)deBerlijnreis is een introductie reis.ook Sabine haar ouders waren gescheiden, haar zus Fayha was aan de drugs en ook van huisweggelopen.Mare is ook een vriendin van Cyza, Mare draagt lekker wat ze zelf wil, werkt bij 2e hands kledingzaakMare haar ouders zijn uit elkaar en hebben geldproblemen

Ryan: blz. 24Cyza is naast Ryan gaan zitten in de bus, normaal gesproken zou ze naast Sabine gaan zitten en ook Ryan merkt dat ze hierdoor ook wat geraakt is.Marieke is zo’n irritant kleuterig typetje met haar vriendinnen die de hele tijd foto’s maakt van inslaap vallende en slapende jongens. Ryan luistert een beetje naar muziek terwijl Cyza met Hella en Mare voor haar praat.Tom (in de 2e blijven zitten) is de beste vriend van Ryan, hij kan wel erg druk en irritant zijn tho. Ook had Tom vorig jaar n’ relatie met Hellanaast Tom zit Yasin. Hij zit een beetje gefrustreerd voor zich uit te kijken. En Ryan vraagt zich afwaarom.Ryan vindt de geschiedenis van Berlijn erg interessant en kijkt dus ook erg uit naar deze reisde leerlingen krijgen te horen dat ze een stop gaan maken. Ryan pakt alvast een sigaret.Ryan krijgt een appje van Yasin:’ Redouan is vertrokken’ (Redouan is de broer van Yasin).  Hij reageert:’ WTF dat kan toch niet’. Waarop Yasin antwoord:’ idk man, hij bracht mij op zijn scooter naar school en daarna wassie weg”.wat is er aan de hand, waarom is Redouan weg en waar is hij naar toen

Cyza: blz. 32ze zijn aangekomen in Berlijn-Gedachtniskircheiedereen maakt foto`s, ze hebben nu 1,5 uur voor avondetenHella, Mare en Cyza gaan naar de KaDeWe (soort van hele grote bijenkorf)we komen te weten dat Cyza een crushheefgt op Ryan, ze hebben zelfs al ooit gezoent. Door Sabine durfde Cyza al die dingen. Na haar dood is Cyza veel terughoudender geworden. Ze heeft nu dus veel minder contact met Ryan.wanneer ze het KaDeWe uitlopen ziet Cyza.......Sabine?!

Ryan: blz.40 ze zijn nu bij het hostel Sunflower, tegenover het hostel zitten de hoeren..heuyyze moeten allemaal buiten wat langer wachten omdat er blijkbaar problemen zijn met de kamers. Cyza dacht dat ze Sabine zag bij de winkel maar het was Mare. Cyza mist Sabine heel erg. Yasin heeft nog een appje van Redouan :”Hoop je nog te zien, brada. Kijk uit in Berlijn”. Yasin weet nog steeds niet waar zijn broer is. Redouan hield zich de laatste tijd veel bezig met Arabisch leren en met alles wat zich afspeelt in Syrie. Redouan heeft kort ook een relatie gehad met Sabine. dan kunnen ze eindelijk het hostel in maar ze horen een enorm luide schreeuw!! (van Cyza?)

Cyza: blz. 46Cyzavind Sabines jasje (ze hadden allebij zo’n soort jasje). in het jasje zitten: buitenlandse muntjes, een kleur lippenstift die Sabine echt NOOIT zou dragen en een rijbewijs van een 21-jarige Berlijner. ze lopen samen naar binnen en laten het jasje achter zich. Binnen worden ze “verwelkomt” door Mark –een creep. de meiden liggen op kamer 23 en de jongens op 26, beide op de 2e verdieping. op wonderbaarlijke wijze heeft een van de jongens likeur (sourz red berry) mee genomen. Dit drinken de meiden blijkbaar altijd met zure matjes als ze gaan stappen. Cyza heeft een gemiste voicemail van haar moeder. Blijkbaar is de moeder van Sabine opgenomen in een “gekkenhuis” . Ze zou naar school gekomen zijn en gezecht hebben dat ze Sabine had gezien. Later zei ze ook dat Sabine was vermoord. 

De samenvatting gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Dag 2: blz. 57 dit hoofdstuk bestaat het programma boekje wat weer bestaat uit.

  • Bezoek aan een consentratie kamp
  • Bezoek aan alexanderplatz
  • Fernsehturn- die hele hoge radio toren
  • Speurtocht in Berlijn
  • In de avond disco bowlen

Ryan: blz. 60ze zijn bij het consentratie kamp en worden rondgeleid door de docentenze waren verdeeld in 2 groepen, tom zit in een andere groep dan ryanyasin en cyza. Afgelopen avond hadden wat kinderen blijkbaar best veel gedronken. Ryan Yasin en Cyza wel wat minder, Cyza was nog steeds een beetje geschoktze lopen door het kamp heen, ze zien de rails die naar de lijken kamer gaat. Later gaan ze naar de executie plaats. Waar mensen werden doodgeschoten en opgehangen. Ryan checkt zijn mobiel en ziet een nieuwe groepsapp :”rara”. Er komt een bericht in binnen :”rara wie ben ik”. Ook Yasin heeft een berichtje gekregenRyan stapt uit de groep maar word er meteen weer terug in gezet, ook Tom en Hella zitten er nu in.de anonieme afzender zeht:” rara waar ben ik” . Met daarbij een foto van hun hostel. En nog een bericht dat zegt:”ik ben dichterbij dan jullie denken-S (sabine?)

Cyza: blz. 68 ze zitten te lunchen op het AlexanderplatzHella typt in de chat dat hun hele groepje “anoniem” gaat blokeren. Het is game over voor deze persoonhet onbekende nummer is kort online maar gaat daarna weer weg zonder een bericht achter te laten.ze gaan nu naar het Fernsehturm (die hele hoge toren met een bol bovenop), net voordat ze naar boven gaan word Cyzagebelt,,,,, het is SABINE ?!?!

Dit wil je ook lezen:

Ryan: blz. 75                                                                                                                                      Ryan heeft Cyza weer een beetje gekalmeerd, ze is uiteindelijk ook niet mee in de toren gegaan. Sabine’s oproep is op een of andere manier verdwenen uit Cyza’s belgeschiedenis dus iedereen denkt dat ze zich had vergist. tom en Yasin zijn eindelijk terug van het halen van de Donuts. ze zijn nu bij een joods monument met al die blokken (waar je niet op mag klimmen). tom en Yasin gaan weer terug naar de dunkin donuts omdat een van hen hun mobieltje daar heeft laten liggen, vervolgens blijven ze heel lang weg en zijn ze kwijt. Willemsen heeft een docent aan de telefoon, hij klinkt gestrest. Yasin is blijkbaar heel hard gevallen. En hij is er zeer slecht aantoe. Er is op dit moment al een ambulance.

Cyza: blz. 81 Ze zitten nu bij de film, want bolen was niet zo`n goed idee i.v.m Yasin. Yasin was blijkbaar gevallen omdat hij zo erg schrok van een berichtje van zijn broer. terug bij het hostel vind Cyza het beertje van Sabine op de grond ?!?!. en in het bed boven haar heeft duidelijk iemand geslapen. Cyzabiegt later op dat Sabine pornofilmpjes van zichzelf maakte voor geld. Cyza zou hebben gedrijgt de filmpjes aan haar moeder te laten zien maar Sabine smeekte het haar dat niet te doen. Dus deed ze dat ook niet. vlak voordat Sabine zelfmoord pleegde had iemand anders de filmpjes naar Sabine`s moeder gestuurd. Cyza kreeg daar de schuld van maar zij had niks gedaan. ze gaan naar de kamer van de jongens om wat te drinken en opdrachten doen?

Ryan: blz 91 Cyza filmt Ryan terwijl hij OP de Berlijnse muur zitRyan en Cyza gaan daarna zoenen, misschien worden ze weer net zo close als eerstDan is er plots weer een nieuwe groepsapp met daarin een link naar het nummer “Stay” van Rihanna. Het lievelingsnummer van Sabine. vervolgens “I meanit”. Het favoriete nummer van Yasin. Is het een motief? Als deze persoon Sabine heeft vermoord, wilde die dan ook Yasin vermoorden?er volgen ook nog wat berichten waar instaat dat ze het nummer nu niet meer mogen blokkeren. Ryan reageert fel. Vervolgens krijgt hij nog een persoonlijk bericht. Er is iets wat de anonieme afzender van hem weet. Dan komt er een filmpje binnen van Ryan die met Sabine ligt te neuken.

Programmaboekje: blz. 101Ze hebben een vrije middag en gaan naar een martelmuseum en theater.

Cyza: blz. 104 Ze lopen door het martelmuseum.Cyza doet een beetje chagrijnig naar Ryan toe. Ze lopen door een spiegeldoolhof. Dan ziet Cyza Mare met een armband die ze zelf nooit zou kunnen betalen (ze zagen dezelfde armband in KaDeWe) Eerst beschuldigt Cyza haar dat ze hem heeft gestolen maar dan legt Mare uit dat ze hem ooit van Sabine heeft gekregen omdat ze Sabine bij iets had “geholpen”

Ryan: blz. 113 Ze zijn nu bij het theater waar ze kijken naar de blue man (nogwat). De acteurs maken allemaal grapjes engooien met blauwe verf in het rond. Ryan ziet in de show woorden “ichseh” voorbij komen (ik zie). Hij checkt even zijn mobiel en ziet dat er een nieuwe groepchat is aangemaakt. Met 3 mensen, Cyza, Ryan en Sabine. Sabine is beheerder en ze stuurt dat ze om middernacht bij de meidenkamer moeten zijn. Cyza ziet de groepchat ook en loopt de zaal uit. Ryan rent achter haar aan maar kan haar eenmaal buiten nergens vinden.

Cyza:blz.120Cyza staat buiten de Sunfower te roken. Ryan Tom Mare en Hella staan er ook bij. Tom is dronken en stoned en is dus het meligst van de hele goep. De rest is ook vrij gezellig maar Cyza en Ryan blijven scherp. Wanneer mare en tom weglopen en alleen mare overblijft zegt zij ineens. Tik tak tik tak. Tik tak tik tak, bijna middernacht. .huh. Hoe weet mare daar vanaf

Ryan: blz. 126 Mare leidt hun naar de meisjeskamer. Wanneer Ryan naar buiten wilt lopen gaat dat niet. De deut zit op slot. Jij wordt boos op mare en geeft haar een duw. Mare staat een parfumfles kapot op Ryan’s gezicht. Het bloed enorm, dan kleed mare zich uit en doet ze oude kleren van Sabine. 

Cyza: blz. 132 Mare slaat Cyza op haar gezicht wanneer Cyza haar Mare noemt. Ze wil worden aangesproken met Sabine. Dan komt Tom binnen. Cyza denkt eerst dat hij hun kan redden maar hij hoort erbij. Blijkbaar heeft Mare 2 messen van Ryan gestolen en ze drijgt ze te gebruiken. Mare geeft een hele speech alsof ze Sabine is. Dan krijgt Ryan de I-pad van Sabine naar zich toe gegooid. Ze krijgen beelden te zien van Sabine die zichzelf bevredigd en later ook Sabine als ze vrijt met Tom (Tom heeft al een jaar met Hella en is dus vreemdgegaan met Sabine) dan een filmpje van Sabine met Yasin. Vervolgens Sabine met Ryan. Dan verteld mare ineens dat ze het weet van Sabine die verkracht is door een oudere man. Cyza wist dit maar ze dacht dat alleen zij dit wist. Dan laat mare het laatste filmpje zien en zien ze dat het gaat om de vader van mare. En het is overduidelijk geen aanranding maar vrijwillig.

Ryan: blz. 143 Ryan had blijkbaar destijds wel tegen Yasin gezegd dat hij het met Sabine gedaan had. Maar Yasin had het HEM nooit verteld. Dan klopt Willemsen op de deur voor de laatste controle voor het slapengaan. Wanneer cyza probeert aandacht te krijgen van de docent is Tom haar voor en mare zet een mes tegen haar keel. Tom laat het klinken alsof er niks aan de hand is, de docenten lopen door. Hun laatste hulp is verdwenen.

Cyza: blz. 147 Mare begint flink wat klappen en stompen te verkopen aan Cyza.Cyza kan maar niet begrijpen waarop Sabine ziczelf het leven beroofde. Ze dacht al die tijd dat het was omdat ze verkracht was door een oude man maar die oude man was de vader van Mare en het was zeker geen verkrachting. Dan verteld Mare plots dat ook haar dood is vastgelegd?! Mare begint te tikken op haar Ipad, opzoek naar het filmpje waarschijnlijk. 

Sabine: blz.De vader van Mare heet Nick, en Sabine heeft hem destijds best wel onder druk gezet qua filmpjes betreft. Toen Sabine’ s moeder erachter kwam dat ze iets met Redouan had was ze woest: “Marokkanen zien niet te vertrouwen” zei ze dan.  Fayha’ s vader was ook een Marokkaan (Sabine en haar zus hebben niet dezelfde vader). Dan staan Mare en Tom plots bij Sabine voor de deur, ze zitten op de bank Prettylittleliars te kijken, Mare houdt Sabine nauw in de gaten en kopieert sommige bewegingen van haar. Dan begint mare wat te mompelen en zegt ze uiteindelijk (op boze toon) dat ze alles weet van de filmpjes. Dan gaat alles heel snel, ze sleuren haar mee naar haar kamer, houden haar vast en kleedden haar uit. Tom komt bovenop haar, hij zegt tegen Mare dat hij het niet kan maar Mare zegt dat hij dan maar net alsof moet doen. 

Sabine: blz.De vader van Mare heet Nick, en Sabine heeft hem destijds best wel onder druk gezet qua filmpjes betreft. Toen Sabine’ s moeder erachter kwam dat ze iets met Redouan had was ze woest: “Marokkanen zien niet te vertrouwen” zei ze dan.  Fayha’ s vader was ook een Marokkaan (Sabine en haar zus hebben niet dezelfde vader). Dan staan Mare en Tom plots bij Sabine voor de deur, ze zitten op de bank Prettylittleliars te kijken, Mare houdt Sabine nauw in de gaten en kopieert sommige bewegingen van haar. Dan begint mare wat te mompelen en zegt ze uiteindelijk (op boze toon) dat ze alles weet van de filmpjes. Dan gaat alles heel snel, ze sleuren haar mee naar haar kamer, houden haar vast en kleedden haar uit. Tom komt bovenop haar, hij zegt tegen Mare dat hij het niet kan maar Mare zegt dat hij dan maar net alsof moet doen. 

Ryan: blz. Ryan laad de IPad vallen bij het beeld dat hij ziet: “het is alsof ik het touw om mijn eigen nek voel” denkt hij. Tom en Mare hebben Sabine vermoord, zij hebben haar opgehangen. Tom en Mare lijken niet meer op de personen die ze eerst waren, dan bedenkt Ryan zich plots dat Tom eerder met Hella naar de kamer was gegaan!! Is Hella dood?! Ryan denkt van wel. Ryan spreekt Mare dan aan met Sabine en vleit haar voor afleiding, dan pakt hij een BB-gun uit zijn zak die hij vanmiddag heeft gekocht. Maar Tom weet net als Ryan dat je met een BB-gun niemand kunt vermoorden. Dan verteld Tom dat HIJ Yasin van de trap had geduwd bij Dunkin donuts. Dan komt Mare dicht bij Ryan staan, ze kust hem maar steekt hem dan neer met een mes, Ryan schiet met de BB-gun naar het raam, hij hoort gegil en in de verte naderen voedstappen. 

  • Dan komt er nog een programma boekje voor de laatste dag met hoelaat ze klaar voor vertrek moeten zijn. We krijgen niet te weten hoe het verder afloopt. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Check out door Juultje van den Nieuwenhof"