Hoofdstuk 3 - Rechtsvormen

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 4e klas havo | 264 woorden
  • 24 juli 2001
  • 122 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
122 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
M&O
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Rechtsvorm: Management en Organisatie Hoofdstuk 3. "Rechtsvormen"

Rechtsvorm: Aansprakelijkheid: Voordelen: Nadelen:
De Eenmanszaak Ondernemersrisico (gehele vermogen inclusief privé vermogen) Er is slechts één eigenaar dus beslissingen kunnen snel genomen worden. De eigenaar ontvangt de gehele winst van de onderneming. Het voortbestaan van de onderneming hangt af van de eigenaar. Meestal financiele problemen bij uitbreiding. Het verkrijgen van een lening is een groot probleem. Eigenaar is met zijn hele vermogen aansprakelijk ook privé.
Vennootschap Onder Firma (VOF) Hoofdelijk aansprakelijk (vennoten zijn ook met hun privé vermogen aansprakelijk) Er kan door de vennoten gezamenlijk een groter vermogen nij elkaar worden gebracht dan één persoon. Er is taakverdeling tussen de eigenaars (vennoten) mogelijk. Hoofdelijke aansprakelijkheid zeer riskant. De expansie mogelijkheden zijn beperkt door het beperkte vermogen. Hoe meer vennoten, hoe groter de kans op conflicten. Bij het wegvallen van een vennoot is de continuiteit onzeker.
De Naamloze Vennootschap (NV) Aansprakelijk voor het gedeelte wat ze in de NV hebben gestopt aan aandelen. Er kan een groot eigen vermogen bijeengebracht worden. Vrij in de keuze van districtie leden. Het voortbestaan is niet afhankelijk van de managers. De eigenaren (aandeelhouders) lopen minder risico. Het personeel is verzekerd volgens de sociale wetgeving De betrokkenheid van de eigenaren (aandeelhouders) is zeer gering. Soms riskante investeringen door directie.
De Vereniging Alleen de bestuursleden zijn aansprakelijk. Een vereniging is er om een bepaald doel na te streven. Meestal geen volledige rechtsbevoegdheid. Verplicht een algemene ledenvergadering te houden.
De Stichting Niemand Een stichting is er om eenbepaald doel na te streven. Geld komt binnen door donateurs en subsidies van de overheid.

De Besloten Vennootschap (BV)

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.