Leven Anne Frank

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 2e klas vwo | 313 woorden
  • 26 maart 2009
  • 129 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
129 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak

Anne Frank wordt geboren op 12 juni 1929 in Frankfurt am Main, Duitsland.
Haar volledige naam is Annelies Marie Frank.
Ze woont samen met haar vader Otto, moeder Edith en zus Margot in Frankfurt am Main in Duitsland.

Als het slecht gaat in Duitsland en Hitler aan de macht komt besluit de familie Frank weg te gaan uit Duitsland. Otto Frank gaat eerst naar Amsterdam waar hij een bedrijf opricht terwijl Anne en Margot logeren bij oma Holländer in Aken( zij is de moeder van Edith).Later komen ook Anne en Margot naar Amsterdam.

Edith en Otto dachten dat ze veilig zouden zijn voor de praktijken van Hitler tegen de joden, maar Hitler wil oorlog en als hij op 10 mei 1940 ook Nederland binnenvalt weten Edith en Otto dat ze ook hier niet veilig zullen zijn. Ze verhuizen met het bedrijf naar de Prinsengracht 267.

Op 6 juli 1942 duikt de familie Frank onder in het achterhuis van de Prinsengracht 267 samen met de familie van Pels en Fritz Pfeffer. Anne heeft voor haar dertiende verjaardag een dagboek gekregen en daar maakt ze nu ook volop gebruik van. Terwijl ze zitten ondergedoken wordt er buiten hard gevochten. Inmiddels hebben de natzi’s de eerste groep joden naar een vernietigingskamp gebracht. De tijd verstrijkt en de wreedheden tegen de joden nemen toe. Hitler is van plan alle elf miljoen joden in Europa te vermoorden.

Op 4 augustus 1944 wordt de familie Frank en de andere onderduikers toch nog onverwachts gevonden. Ze worden afgevoerd naar kamp Westerbork. Vanuit kamp Westerbork worden ze op transport gezet naar Auschwitz. Hier worden ze van elkaar gescheiden.

Margot en Anne worden naar concentratiekamp Bergen Belsen vervoerd waar ze op 15 maart 1945 sterven aan de tyfus. Otto Frank is de enige van de onderduikers die de jodenachtervolging overleeft. Hij leest het dagboek van Anne Frank en hij geeft het later ook uit. Inmiddels is het dagboek in 63 talen uitgegeven.

REACTIES

A.

A.

goed verslag. ;)

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.