Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Athische communicatie

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 4e klas vwo | 500 woorden
  • 15 juni 2004
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
17 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting ethische communicatie §1 Levensbeschouwing heeft een binnenkant. Hier wordt mee bedoeld hoe je denkt over levensbeschouwing en je je daar bij voelt. Maar levensbeschouwing heeft ook een buitenkant. Je kan er over praten maar het ook uiten door bijvoorbeeld een lied of en gedicht. In veel dingen kan je het terugzien. Kleding, muziek, feesten etc. Levensbeschouwing wordt ook veel gebruikt in reclames. Reclames geven vaak een beeld weer van wat veel mensen willen zijn. Naast een openlijke boodschap heeft reclame ook een verborgen boodschap. Mensen worden deels beïnvloed door deze reclames. §2 Reclame= iedere vorm van openbare aanprijzing die tot doel heeft de bevordering van de verkoop van goederen, diensten en het propageren van denkbeelden.
§3 Het belangrijkste doel van reclame is verkoopbevordering. Het heeft ook veel neveneffecten. Bijvoorbeeld de manier van kijken van mensen veranderen. Mensen en instanties voeren invloed uit op hoe je denkt. Reclame geeft mensen de mogelijkheid zich te identificeren. Daarom maken reclame makers vaak gebruik van symbolen. Een analyse van reclame: 1) De doelgroep. De meeste reclames hebben bepaalde doelgroepen. Er wordt oa gelet op: geslacht, leeftijd, burgerlijke staat etc. 2) Het doel. Reclame is een vorm van communicatie. Reclame is een onderdeel van de marketing van een bedrijf. Marketing= een proces waarbij het artikel tot de consument wordt gebracht. Alle markeringspunten hebben als doel zoveel mogelijk verkopen. Het schema dat je hierbij kan maken is: ondernemingsdoelstelling marketingdoelstelling communicatiedoelstelling. 3) Inhoud, je hebt een expliciete en een impliciete reclame boodschap. Expliciete= nadrukkelijk zichtbaar maken van informatie. Expliciete= het product wordt in verband gebracht met iets anders, de verborgen boodschap. Vaak wordt er eerst bij reclame een vervelend gevoel gegeven. Daarna wordt daar met het product een oplossing mee gegeven. Volgens psycholoog Maslow is er bij de mens sprake van een hiërarchie van behoeften: lichamelijke, veiligheid, erbij horen, waardering, bereiken wat er in je zit. 4) Strategieën, er worden hier veel van gebruikt. Namelijk: naamreclame, informatieve, voorbeeldfiguur, vergelijkende, persoon laten getuigen, image verbeteren, verbanden leggen (associatieve reclame) er wordt hierbij veel gebruikt gemaakt van een bepaalde context geven aan een product met bijv. een huiselijke sfeer. Springt altijd in op de zoektocht naar geluk van mensen. 5) Accenten, kunnen veel gebruikt worden. Er is een verschil tussen rationele en emotionele technieken. Rationele= het verstand van de kijker aanspreken. Emotionele= op het gevoel van mensen inspringen. 6) Concrete technieken. Gezichtsuitdrukking en houding hiermee worden bepaalde gevoelens uitgedrukt. Kleding en ontwerpen hiermee worden boodschappen uitgedragen. Symbolen geeft een symbolische betekenis. Vorm, aantrekkelijk maken met vormen en kleuren (kleurenleer) Taal, lettertype kan veel beïnvloeden. 7) Levensbeschouwing die reclame uitstraalt. De 6 levensvragen: wat is belangrijk in het leven, wie is de mens, hoe leven mensen met elkaar samen, wat is tijd, wat is natuur, wat is de betekenis van lijden en dood? Reclame weerspiegeld de waarden en normen van de samenleving het is een stukje afbeelding van de realiteit. 8) Model voor zingeving. De stappen van het stappenplan van een ethisch analyse: 1) Formuleren van de case
2) Feiten
3) Waarden
4) Formuleren ethisch probleem
5) Belanghebbenden
6) Moreel aanspreekbare
7) Ethische standpunt

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.