Aphrodite

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 434 woorden
  • 24 maart 2004
  • 69 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
69 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Aphrodite: Aphrodite is de Godin van de Liefde en Schoonheid, en werd voorgesteld als een hele mooie jonge vrouw. De Romeinse naam van Aphrodite is Venus. Aphrodite werd geboren toen Cronus zijn vaders penis afhakte en in de zee gooide. Uit het schuim van de zee, dat daardoor ontstond werd Aphrodite naakt geboren. Maar in een ander mythe werd ook verteld dat zij het kind van Zeus en Dione was. Haar naam betekent letterlijk: "uit het schuim geboren". Ze werd door de Westenwind naar Cyprus gedragen en werd aangekleed door de Seizoenen. Hera besloot voor Aphrodite dat ze moest trouwen met de lelijke, manke god Hephaistus. Maar ze was eigenlijk heel erg verliefd op Ares, de God van de Oorlog. Met hem kreeg ze 3 kinderen: Phobus, Deimos en Harmonia. Men zei dat ze ook nog de moeder was van Eros en Anteros. Een andere grote liefde van Aphrodite was de sterveling Adonis. Bij de geboorte van Adonis werd Aphrodite zo verliefd op hem dat ze dat vertelde aan Persephone. Persephone werd ook verliefd op Adonis en zij ontvoerde hem en wilde hem niet teruggeven. Aphrodite was boos en ging naar Zeus. Hij besloot dat ze Adonis moesten delen. De helft van zijn jaar bij Aphrodite en de andere helft bij Persephone. Adonis jaagde altijd op wilde zwijnen en een keer toen hij aan het jagen was, werd hij gedood door een wild zwijn. Aphrodite werd hierdoor zo verdrietig en ging opnieuw naar Zeus toe om hem te smeken Adonis vrij te laten uit de Onderwereld, daar waar de doden woonden. En opnieuw besloot Zeus dat Adonis de helft van het jaar in de Onderwereld bij Persephone moest wonen en de andere helft bij Aphrodite.

Adonis en Aphrodite Aphrodite is ook de moeder van Aeneas, een Trojaan die later een dappere held in de Trojaanse oorlog zou worden en voor wie een grote toekomst was weggelegd door Zeus. Zeus besloot dat Aeneas grondlegger van het Romeinse rijk zou worden en de stamvader van een roemrijk geslacht waar Julius Caesar en de eerste Romeinse keizers bij zouden horen. Het meeste schaamteloze moment voor Aphrodite was dat haar wettige echtgenoot Hephaistus, die heus wel wist dat ze met Ares vreemdging, haar en Ares in een gouden net ving en hun aan de Olympiaden liet zien. De meeste van hen schaamden zich voor Aphrodite en Ares of wilde niets met hen te maken hebben. Maar Hermes bevrijdde Ares en Aphrodite uit het gouden net en als dank ging Aphrodite met hem naar bed. Hieruit werd een kind geboren: Hermaphroditus. Hermaphroditus had zowel het vrouwelijke als het mannelijke geslacht.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.