Trojaanse oorlog, homerische helden

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 2e klas vwo | 273 woorden
  • 6 april 2004
  • 102 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
102 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

De Trojaanse oorlog

De Trojaanse oorlog duurt al 9 jaar en beide kanten de Trojanen en de Grieken beginnen uitgeput te raken. In het Griekse legerkamp breken ruzies uit, de belangrijkste daarvan was de ruzie tussen bevelhebber agememnon en held Achilles. Hoe de ruzie is ontstaan: op een van de Griekse strooptochten in de omgeving van Troje nemen allebei de mannen een slavin gevangen. De slavin van agememnon is de dochter van een priester van Apollo. De priester biedt agememnon grote hoeveelheden goud en andere waardevolle spullen. Maar agememnon wijkt niet. Hierop laat Apollo die vindt dat zijn priester en daardoor hij beledigd is de pest uitbreken in het Griekse legerkamp. Maar agememnon wijkt niet Achilles dringt erop aan dat agememnon de slavin vrijlaat opdat de pest op zal houden maar nog steeds wijkt agememnon niet. Hij wil er iets voor terug bijvoorbeeld de slavin van Achilles. Achilles wordt woedend en trekt zin zwaard maar als het zwaard half uit de schede is houd de sterke hand van pallas athena hem tegen. Zij zegt beheers je Achilles je zult veel waardevollere spullen krijgen. Achilles volgt de raad op en geeft agememnon de slavin. Vervolgens maakt hij bekend dat hij en zijn mannen niet aan de strijd mee zullen doen totdat agememnon zijn excuses heeft laten blijken. Hierdoor zag het er niet zo best uit voor de Grieken.

Homerische helden

We weten veel over de homerische omdat homeros ze tot in de puntjes beschrijft in de Ilias en de odyssees. Het zijn heel simpel bijna perfecte mensen de hele tijd bezig andere te verslaan in wedstrijden en gevechten. Ze waren een voorbeeld voor de Grieken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.