Veranderingen in het Middellandse zee gebied

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 202 woorden
  • 22 januari 2015
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
4 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

2.1 Veranderingen in het Middellandse zeegebied

Na de kruistochten handelden de Europeanen en Arabieren in het Middellandse zeegebied in producten uit Azie en Afrika. Na de Ottomaanse veroveringen van Constantinopel in 1453 kwam hier een einde aan. In 1271 vertrok de toen zestienjarige  Marco Polo samen met zijn vader en oom, handelaren uit Venetie naar China. Marco Polo maakte tijdens de reis die ongeveer 25 jaar zou duren de meest fantastische dingen mee. Bij thuiskomst vertelde Marco Polo dat je overal in Azie de geur van kaneel, peper, kruidnagel, muskaatnoten en kamfer rook. Deze producten waren in Europa erg zeldzaam en gewild. Op de terug reis kwam Marco polo langs de landen waar de specerijen werden verbouwd. De verhalen van de reis van Marco Polo inspireerde latere ontdekkers zoals Columbus om op zoek te gaan naar dat verre, onbekende werelddeel.

Na het einde van de kruistochten omstreeks 1300 ging de handel van de Europeanen en Arabieren gewoon door.  Arabische handelaren vervoerden goederen uit Azie en Afrika naar de havens van de Middellandse zee. Daar werden ze weer opgekocht en naar verschillende delen van Europa vervoerd. Omdat iedereen hier iets aan wilde verdienen waren de specerijen die tegen de tijd dat ze Europa bereikten peperduur.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.