Bovenbouwers gezocht!

Ben je bezig met je studiekeuze en doe je havo of vwo? Doe mee aan dit onderzoek over een Nederlandse universiteit. Vul de vragenlijst in en maak kans op één van de Bol.com bonnen!

Doe mee!

Geschiedenis Versailles

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 4e klas havo | 226 woorden
  • 24 oktober 2001
  • 95 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
95 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

De geschiedenis

Versailles is waarschijnlijk gebouwd in 1623. Toen het er pas stond was het een klein, bescheiden kasteel met maar een paar kamers. Versailles is gebouwd onder leiding van een eenvoudige edelman. Lodewijk XIII vond de plaats waar het kasteel stond zo mooi dat hij in 1631 aan Philibert Le Roy vroeg een groter kasteel te bouwen in de stijl van de tijd. In 1643 is Lodewijk XIII overleden. Vanaf dat moment is het kasteel van zijn vrouw, Anna van Oostenrijk en hun zoon Lodewijk XIV. Vanaf 1661 richt Lodewijk XIV het kasteel in, hij zorgde ervoor dat het goed bewoonbaar werd. Hij had een eerste schilder, Le Brun, een meester tuinman, Le Notre, en een eerste architect, Le Vau. Zij zorgden ervoor dat het kasteel er mooi uit ging zien.

Wanneer Lodewijk XIV in 1715 overlijdt, is Versailles afgebouwd. Zijn opvolgers veranderen er maar een paar kleine dingen aan, zoals de binneninrichting, in de appartementen.

Lodewijk XVI hield niet zo van bouwen zoals zijn voorouders. Hij heeft alleen het binnendecor van het paleis veranderd.

Op 6 oktober 1789 werd het paleis door de inwoners van Parijs bezet. De koninklijke familie werd naar Parijs gebracht. De meubelen van het kasteel werden allemaal verkocht. Versailles ging in 1792 ten onder.

Na de Juli-Revolutie in 1830 besloot Lodewijk Fhilips dat Versailles een museum van de geschiedenis van Frankrijk werd. Op 1 juni 1837 ging het museum officieel open.

REACTIES

J.

J.

Hallo..
Ik had een vraagje of je nog informatie over versailles hebt..want k moet een presentatie houden voor geschiedenis..
Groetjes..
Judith

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.