samenvatting gs 2.4

Beoordeling 8.4
Foto van Amélie
  • Samenvatting door Amélie
  • 1e klas havo/vwo | 156 woorden
  • 3 januari 2023
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 8.4
5 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

samenvatting gs 2.4

Grieken vertelden elkaar mythen dat zijn verhalen over goden halfgoden helden en gewone mensen. Met mythen verklaarden zij de wereld. De Grieken hadden een polytheïstische godsdienst want ze hadden meerdere goden. Zeus was de oppergod. alle belangrijke goden woonden op de berg Olympus.

Grieken bouwden tempels voor hun goden Grieken brachten offers en gingen bidden bij de standbeelden. De Grieken hielden van festivals zoals de olympische spelen er waren sport/drink wedstrijden en toneelstukken.    Als Grieken een moeilijk besluit moesten nemen gingen ze naar een orakel voor raad of een toekomst voorspelling. In ruil voor geld gaf een priester boodschappen van goden door.

Sommige Grieken begonnen te twijfelen aan de mythen door handel met andere steden hoorden ze dat hun andere verklaringen hadden. Egypte wist bijvoorbeeld veel af van wiskunde en sterrenkunde. Mensen die vragen stelde zoals dit ‘is hier een verklaring voor?’ werden filosofen genoemd. Hun manier van denken zorgde voor wetenschap.

REACTIES

een scholier

een scholier

Slecht.
Hoe kan jouw juf hier nou een hoog cijfer op geven.
Zelfs mijn broertje van twee kan dit.
Met vriendelijke groet,
Daan Schmidt (speenkruidstraat)

2 maanden geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Amélie