Samenvatting gs 2.2

Beoordeling 8.2
Foto van Amélie
  • Samenvatting door Amélie
  • 1e klas havo/vwo | 198 woorden
  • 29 december 2022
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 8.2
5 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Samenvatting gs 2.2

In Agora op het plijn in Akragas verkopen handelaren hun goederen. ook goederen van ver weg zijn op de markt te vinden.

Griekenland bestond uit meer dan 300 zelfstandige steden met een eigen bestuur en wetten. in het grieks heet dat polis de bekenis van polis is stadstaat meervoud poleis. Er is een goede reden voor al die poleis, griekenland bestond grotendeels uit bergen/eilanden dus was het moeilijk te verdedigen voor 1 heerser. de mensen woonden op het platte land maar als er gevaar was gingen ze naar een hoge plek de akropolis omdat ze zich goed konen verdedigen werden ze nooit verovert en onderdeel gemaakt van grote steden.

De meeste burgers waren boeren maar toen vanaf 800 v. chr. de bevolking groeide. was er al snel meer voedsel nodig dan de boeren konden pruduceren. Daarom verlieten veel bewoners hun polis en stichten koloniën. de koloniën hadden al snel meer geld dan hun moederstad.

De grieken die akragas hadden gesticht kwamen uit een griekse kolonie op sicilië. ze waren trots op hun zelfstandigheid. Ondanks dat de griekse staten vaak oorlog met elkaar voerden spreeken we van 'een griekse wereld' omdat ze dezelfde taal en goden hadden.

REACTIES

een scholier

een scholier

Goed gedaan Amelie!
Evy

2 maanden geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Amélie