Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Guyane express door Laurent Jouvet

Beoordeling 8.5
Foto van Lia
  • Samenvatting door Lia
  • 3e klas vmbo/havo | 580 woorden
  • 20 juni 2020
  • 2 keer beoordeeld
  • Cijfer 8.5
  • 2 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak

Boekcover Guyane express
Shadow
Guyane express door Laurent Jouvet
Shadow
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

Guyaneexpress-”samenvatting"


De vader van Patrick (Pierre)was naar Guyane gegaan (hij heeft daar een kantoor). Maar hij is nooit aangekomen op zijn kantoor. Zijn vrouw (Anne) en Patrick zijn allebij heel bezorgd. Ze besluiten naar guyane te gaan om Pierre te vinden


Patrick wil zijn vader vinden en zijn moeder en oom (Jean) gaan naar Guyane waar Pierre zou moeten zijn. Op het vliegveld komen ze Jurek tegen. Jurek werkt bij de Guyaneexpress (een zeevaartmaatschappij zegmaar. Vaak hebben ze hellaas wel te maken met drugs handel) hij probeert te helpen. Patrick denkt dat Jurak en Jean allebij iets achterhouden.


Pierre zit opgesloten in een kamer, 3 mannen houden hem gevangen, waaronder de commendent. De 3 mannen verdenken hem ervan dat hij 20 kilo drugs heeft gestolen samen met zijn broer (Jean). En als hij dat niet binnen 24 uur teruggeeft dan gaan ze hem vermoorden. Wanneer de mannen vergeten de deur op slot te doen bij vertrek, ontsnapt pierre


Hij heeft de hele nacht door het bos gelopen en eet `s ochtends wat fruit. Hij ziet een bordje met de plaats Cayenne. De commandent weet dat zijn vrouw en zoon hier zijn. Hij moet ze vinden. Met een beetje geluk ga ik nog naar het kantoor en gaat Jean naar de haven denk Pierre. Heeft Pierre toch iets te verbergen?!??


Pierre moest 1 dag terug uit dwang zijn broer bellen maar Jean mocht weer niks doorvertellen. Patrick vind dat Jean zich maar raar gedraafd. Patrich gaat naar de haven en vraagt bij wat matrozen naar zijn vader en hij vraagt ook naar Jurek maar elke keer wanneer hij die naam laat vallen zijn ze stil en zeggen ze niks meer. Waarom durven ze niks over hem te zeggen?


Pierre komt aan bij zijn kantoor en ziet Jurak daar. Hij verteld dat hij en zijn gezin in gevaar zijn. Hij vraagt Jurak of hij naar zijn familie in het hotel wil gaan. Jurak zegt dat hij het gaat doen maar in werkelijkheid doet hij dat niet


Patrick loopt nog steeds over de haven en ziet plots Jurak  met iemand bellen, hij besluit het gesprek af te luisteren. Jurak belt met de commendent?! Hij verteld dat hij weet waar Pierre zit en dat hij niet kan ontsnappen.


Patrichvind Pierre en verteld hem dat Jurak tegen hen is, pierre belt zijjn broer jean om het hem te vertellen. Daan komt plots Jurak binnen en hij pakt Patrick bij zijn arm . Niet veel later komt Jean binnen gerend. Jurakzegy dat ze moeten wachten tot de commendent er is maar Patrick schopt hem tegen zijn benen en ze rennen alle 3 weg.


Later bellen ze de politie die 20 min, later bij het kantoor was en de commendant arresteerde. 2 dagen later komt een man van de politie op bezoek . Hij vertelde dat de drugs nooit in frankrijk is geweest. Jurak had het al die tijd zelf achter gehouden


EINDEREACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Guyane express door Laurent Jouvet"

Ook geschreven door Lia