All anna's children

Beoordeling 8
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 3e klas vmbo | 791 woorden
  • 11 juni 2012
  • 163 keer beoordeeld
Cijfer 8
163 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Emily loopt langs een winkel, ze ziet een tijdschrift liggen, ze kijkt even op de voorkant en ziet op de voorkant een vrouw met mooie, lange, dunne benen. Emily denkt bij zichzelf dat haar eigen benen niet zo mooi zijn maar te dik. Ze wil mooie benen, ze gaat minder eten om af te vallen, maar dit word al gauw te gek. Na een tijdje stopt ze met eten. Haar moeder heeft een nieuwe vriend, Emily mag haar niet echt. Haar moeder komt vaak te laat als ze iets afspreken, zoals dat Emily naar tekenles wil maar haar moeder niet op komt dagen, ze is teleur gesteld. Haar moeder is vaak niet thuis, dus ze kan gewoon door blijven gaan zonder te eten want niemand merkt er eigenlijk iets van.

Even later zegt ze tegen haar moeder dat ze naar haar oom wil, op een boerderij in Durban woont hij, vlak bij een Zulu stam. Hij leeft eigenlijk alleen met de natuur. Haar moeder vindt dat niet goed dat ze naar Oom Tim gaat, toch krijgt ze het voor elkaar dat ze wel mag gaan. Bij haar oom gaat het gewoon door, ze eet niet meer en haar oom begint langzamerhand iets te merken. Ze tekent veel mummies en veel dode dingen, alles wat ze tekent staat in verbinding met de dood. Oom Tim merkt het duidelijk en praat erover met Emily, ze besluit wel iets te gaan eten, maar dan niet veel. Bijvoorbeeld een tomaat per dag, want tomaten bevatten weinig calorieën.

Na een tijdje laat Oom Tim haar kennis maken met Joey. Joey zijn vader komt uit de Zulu stam en zijn moeder woont in Engeland. Hij is een jongen uit de Zulu stam die met paarden kan praten, Joey vraagt Emily een keer mee te gaan paard rijden, maar eigenlijk is Emily bang voor paarden, ze durft er niet op te rijden. Joey merkt dat een beetje, hij zorgt ervoor dat ze iets minder bang is en ze gaan een keer een stukje rijden. Emily knapt daar wel van op. Oom Tim praat nog een keer met Emily.

Anna ziet dat het slecht gaat met Emily, ze eet weinig en ze doet weinig. Op een dag wordt er een kindje te vondeling gelegd, het kindje heet Sipo. Anna zorgt voor Sipo. Sipo’s vader denkt dat de moeder van Sipo een kind met een andere man heeft gemaakt, dus is het kind weg gedaan door de vader, maar de moeder wil dat eigenlijk niet. De moeder wil het kindje graag zien, na een tijdje zoekt ze de boerderij op.

Anna vraagt of Emily meegaat naar de dokter van het Zulu dorp, de Sangoma. De sangoma is een wijs geestelijk man die eenzaam in een grot leeft in een hoge berg. Hij leeft afgezonderd en samen gaan Emily en Anna naar de Sangoma. De Sangoma merkt dat het slecht gaat met Emily, dat ze weinig eet en dat er een kindje te vondeling is gelegd. De Sangoma zegt dat Emily voor het kind moet zorgen. Omdat ze veel met de dood tekent, wilt de Sangoma dat ze met nieuw leven te maken krijgt. Ze moet inzien dat ze weer moet gaan eten en dat moet met behulp van zien dat wanneer het kind niets eet het doodgaat. Dus waneer Emily niets eet, dat ook zij doodgaat. Ze volgt het advies van de Sangoma op en neemt de zorg over Sipo over van Anna, ze begrijpt alleen niet waarom zij voor Sipo moet zorgen. Anna zegt dat ze het beter toch kan doen, dus luistert ze maar gewoon.

Tot op een keer de moeder van Sipo terug komt. Emily denkt dat het beter is dat ze haar kindje niet ziet. De Sangoma heeft gezegd dat zij het kindje moet verzorgen en ze weet toch niet helemaal zeker of het wel de echte moeder is. Ze besluit het kindje toch maar te houden. De moeder komt wel binnen en legt het verhaal uit, dat haar man dacht dat ze vreemd was gegaan en het kind van een andere man was. Op een avond komen alle dorpelingen van het Zulu dorp naar de boerderij toe, ze zijn boos en vinden dat het kindje bij de echte moeder hoort.

De moeder van Emily besluit Emily te komen ophalen van de boerderij omdat ze haar dochter mist. Ze wil zien hoe het gaat. Haar moeder komt naar de boerderij en slaapt daar een paar nachtjes, Emily eet weer normaal en ze heeft haar eigen groente tuintje. Ze gaan terug naar huis, het gaat goed met Emily, ze is genezen en denkt nu aan het leven in plaats van de dood, ze eet weer normaal en ze leeft weer bij haar moeder.

REACTIES

M.

M.

Handig verslag !!!!!

9 jaar geleden

K.

K.

Echt ontzettend handig! Het heeft me ECHT geholpen. Bedankt!

9 jaar geleden

D.

D.

nou mij heeft het niet geholpen en ben er daardoor uitgestuurd

6 jaar geleden

Z.

Z.

Zijn jullie kkr dom ofzo dit is tog geen engels?

6 jaar geleden

D.

D.

wat een kut samenvatting ik moest opnoemen wie de sangoma was en dat wist ik niet en toen werd ik eruit gestuurd

6 jaar geleden

J.

J.

Wie is de schrijver??

4 jaar geleden

H.

H.

wie is de schrijver!!!!!!!!!!!!!!!!

4 jaar geleden

H.

H.

ik kan de schrijver of het boek niet eens op internet vinden!!!!!!!!!
en dit verhaal is heel anders

4 jaar geleden

K.

K.

#moet huilen

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.