adrian mole aged 13 3/4 (book)

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 2e klas vwo | 1212 woorden
  • 27 mei 2018
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
12 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

The secret diary of Adrian mole aged 13 3/4

Januari

Adrian maakt allemaal goed voornemens. Ook besluit Adrian intellectueel te worden. Zijn vader (George) en moeder (Pauline) liggen ziek op bed. De buurman komt Pauline bloemen brengen waarop hierdoor een ruzie volgt tussen Adrians vader en moeder. Ook krijgt Adrians vader nog ruzie met oma. Adrians hond is ook ziek en wordt geopereerd. Adrian maakt gedichten en stuurt ze naar de BBC. De buurman Mr Lucas komt vaak op bezoek bij de moeder. Op school is er een nieuw meisje die Adrian leuk vind: Pandora. Adrian zit naast haar tijdens AK! Doordat Adrian zich op school aansluit bij een groep ‘Goed Samaritans’ moet Adrian voor Bert Baxter zorgen. Bert Baxter drinkt, rookt en is een chagrijnige man met een enge hond (Sabre) Mr Lucas en Mrs Lucas gaan scheiden. Adrians. Adrians moeder krijgt een nieuw baan. Daardoor doet ze niks maar aan het huishouden. Adrians beste vriend Nigel krijgt wat met Pandora.

Februari

Adrians moeder is veel bij Mr Lucas hem te “troosten”. De hond heeft het moeilijk met de operatie. Adrians vader heeft een hekel aan de hond. De ouders van Adrian hebben vaak ruzie. Omdat Mrs Lucas het meubilair heeft weggehaald uit Mr Lucas zijn huis verblijft hij in Adrians huis. Pandora zit niet meer naast Adrian tijdens AK. Op 14 februari stuurt Adrian een valentijnskaart naar Pandora. Adrian krijgt een bericht van de BBC dat zijn gedichten nog niet goed genoeg zijn. Maar dat het nog wel zou komen.

Maart

Adrians ouders gaan scheiden. Ook dwingt een jongen van school (Berry Kent) Adrian geld aan hem te geven. Daardoor neemt hij een krantenwijk. Adrian wordt langzamerhand vrienden met Bert. Nigel en Pandora gaan uit elkaar. Als Adrians vader er achter komt dat Mr Lucas en Adrians moeder op elkaar verliefd zijn. Gaat Adrians vader met Mr Lucas vechten. Adrian heeft het moeilijk en stopt tijdelijk met zijn krantenwijk.

April

Adrian is op 2 april 14 jaar geworden. Pandora gaat nu met Craig Thomas. Adrians vader ontmoet Doreen Slater op het werk. Adrian gaat een weekend bij Nigel slapen in zijn moderne huis. Adrians vader heeft veel geldproblemen. Adrians moeder woont inmiddels in een flat met Mr Lucas en heeft Adrian gevraagd om langs te komen. Adrian zoekt haar op. Hij heeft het leuk met zijn moeder. Maar als Mr Lucas er is doet hij stom.

Mei

Door geldproblemen komen George en Adrian zonder elektriciteit te zitten. Adrians oma biedt daardoor aan dat ze bij haar tijdelijk mogen verblijven. Adrian verteld haar over Barry Kent. Daardoor haalt oma het geld terug bij Barry.  Adrian besluit dichter te worden.

Juni

Adrian verft zijn kamer zwart doordat hij het te kinderachtig vindt. Zijn vader wordt ontslagen en dan komt Doreen hem troosten. Maxwell is het zoontje van Doreen en komt ook. Adrian voelde zich niet goed en ging daarom met rode sokken naar school, terwijl je zwarte sokken moet dragen. Pandora sluit bij hem aan met wat andere kinderen en organiseert een protest. Dit loopt niet goed af en daarom dragen ze allen onder hun sokken rode sokken. Pandora wordt verliefd op Adrian. Bert is ziek en gaat naar het ziekenhuis.

Juli

Dit wil je ook lezen:

In Mr Lucas zijn oude huis komt een grote getinte familie (de Singhs) wonen. Bert is bij de Singhs ingetrokken. Het is bijna schoolvakantie. Pandora gaat dan naar Tunesië. Er wordt een straatfeest georganiseerd voor de Royal Wedding Day door Mrs O’Leary. En Adriaan moest daaraan meehelpen. The Singhs komen langs bij Adrian omdat hun tv het niet doet. Het werd een feestje tot ‘s morgens vroeg.

Augustus

Pandora zou 1 augustus terugkomen maar er zijn problemen met de bagage en haar vaders pinpas is gestolen. Ze komt pas een week later terug. Adrians moeder vraagt of Adrian meegaat naar Schotland met Mr Lucas over een paar dagen. Adrians vader vraagt ook of hij mee gaat met Doreen en Maxwell naar Skegness over een paar weken. Hij moet kiezen en kiest voor Schotland. Het is saai daar want hij mag Mr Lucas niet. De vakantie duurt 2 weken.

September

Meneer Singh moet terug naar India, dus moet Bert terug naar zijn oude vieze huis. Pandora en Adrian maken het voor hem schoon. Adrian heeft een schooluitje naar the Britisch Museum in Londen. Blossom, het paard van Pandora wordt verkocht. In plaats daarvan krijgt Pandora Ian Smith. Bert heeft last van zijn benen en de doktrt zegt dat hij dagelijkse verpleging nodig heeft.

Oktober

Bert is door de Social Services gekidnapt. Hij deelt een kamer met Thomas Bell die een paar dagen later overlijd. De hond van Adrian is weggelopen. Bert komt eten bij Adrian en huilt als hij weg moet: hij wil niet terug. De hond blijkt naar de oma zijn gelopen. Die daarover erg woedend is. Adrian gaat op survival weekend. Hij neemt zijn dagboek niet mee. Het weekend was verschrikkelijk. Adrian moet zijn amandelen laten knippen en mag daardoor een tijd niet drinken en die vind hij niet fijn.

November

Er wordt een feest met vuurwerk georganiseerd voor Marriage Guidance Councillors’ expenses. Wanneer hij weer een gedicht stuurt naar de BBC en weer een afwijzing krijgt stelt Pandora adrian voor een schoolkrant te schrijven. the Voice of Youth. Het schoolhoofd weigert het uit te geven. Adrian gaat ze zelf kopiëren worden er maar 1 verkocht aan Barry Kent.

December

Adrian betaalt zelf met pijn in zijn hart de telefoon rekening van 200 pond. Dit kwam zo hoog doordat hij zo vaak met Pandora belde. Adrian steelt een Kevin Keegan key ring in een winkel om aan Nigel te geven met kerstmis, maar heeft zoveel spijt dat hij hem terugbrengt. De moeder van Adrian komt weer terug omdat ‘Bimbo’ (bijnaam van Mr Lucas) haar behandelde als een seks object. Voor school gaan ze een toneelstuk opvoeren voor kerst, dit was niet zo’n succes. Adrian nodigt Bert en zijn nieuwe vriendin Queenie uit voor kerstmis bij hem thuis. Voor kerst krijgt Adrian een racefiets van zijn ouders. Ook de Sugdens komen (saaie familie uit Norfolk, volgens Adrian).

Januari

Bert en Queenie gaan trouwen.

Februari

Pandora, Nigel, Claire Neilson en Adrian richten een radicale groep op: the Pink Brigade. Ze discussieren over dingen als oorlog en vrede. Op school kan Adrian het niet hebben dat Pandora altijd betere cijfers haalt dan hij.

Maart

Adrians vader creditcards zijn afgenomen. Adrians ouders stoppen beide met roken. Omdat zijn ouders beide werkloos zijn leven ze nu van uitkeringsgeld. Dan krijgt George een baan, hij moet iets renoveren, een soort gracht. Een meisje (Victoria) van school vindt Adrian leuk. Ze is knap en slimmer dan Pandora. Pandora vind dit maar niks. Adrian begint haar leuk te vinden.

April

Pandora komt erachter en negeert Adrian. Barbara zegt tegen Adrian dat het over is, omdat ze niet wil dat Pandora verdrietig is. Op 2 april wordt Adrian 15. Engeland is in oorlog gegaan met Argentinië. Toen Adrian zijn vliegtuigmodel in elkaar aan het knutselen was met lijm, leek het hem een leuk experiment om lijm te proberen te snuiven. Helaas bleef hij vastplakken. Pandora kwam toen langs om hem te helpen na dat hij haar had gebeld.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.