ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

Economie hoofdstuk 2. Geld om van te leven.
2.1 Zakgeld, wat is dat nou?
Zakgeld is geld dat je krijgt van je ouders/verzorgers waar je alles mee mag doen wat je wilt, je hoeft e rook niks voor te doen. Meestal krijg je zakgeld een keer per week of een keer per maand, dat verschilt nog wel eens. Geld dat je verdient met een krantenwijk is dus geen zakgeld want je hebt ervoor gewerkt, dan is het primair inkomen.
Afspraak: Zakgeld is het geld dat je zonder tegenprestatie per week of per maand krijgt van je ouders of verzorgers en dat je helemaal vrij mag besteden.
2.2 Rekenen is meer dan je denkt.
Afspraak: We ronden bij getallen af op één decimaal (tenzij nadrukkelijk anders vermeld) en bij geldbedragen altijd op centen, dus op twee cijfers achter de komma.
Ongewogen gemiddelde: als je het gemiddelde van een reeks cijfers moet berekenen en dat de cijfers allemaal evenveel wegen.
Gewogen gemiddelde: Als je het gemiddelde van een reeks cijfers moet berekenen en dat de cijfers allemaal een andere weging hebben (cijfers bijvoorbeeld).

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Charlien Fokker

Charlien Fokker

Charlien Fokker

1 jaar geleden