H3 kies je voor zekerheid

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
 • Samenvatting door een scholier
 • 4e klas vmbo | 584 woorden
 • 9 mei 2015
 • 5 keer beoordeeld
 • Cijfer 5.6
 • 5 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

paragraaf 3.1 hoe ben je verzekerd?verzekeringskosten = (premie + poliskosten) + assurantiebelastingassurantie = verzekering  (dit moet de verzekering aan de overheid betalenhoe hoger het risico, hoe hoger de premieeigen risico = deel dat je zelf betaald premie word lager als je een eigen risico hebt.verzekering kun je via de verzekeraar en via assurantiekantoor = tussenpersoon die alles verder regelt met de verzekeringsmaatschappij. als beloning mag het een deel van je premie hebben.AVP= aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Dekt de schade die je andere per ongeluk aandoet.Inboedel verzekering dekt schade van de spullen in je huisàverzekerd tegen nieuwbouwwaardeOpstalverzekering dekt schade aan het huis zelf à verzekerd tegen herbouwwaarde, als het huis volledig kapot is krijg je schadevergoeding om het huis in dezelfde staat terug te bouwenonderverzekerd als het verzekerde bedrag lager is dan de werkelijke waarde. Schadevergoeding is dan ook lageroververzekerd als het verzekerde bedrag hoger is dan de werkelijke waarde. Je krijgt niets extra'som te voorkomen dat je onderverzekerd bent = geïndexeerde verzekering. past zich aan de prijsstijgingen. formule via tabelmanierparagraaf 3.2 korting op je autoverzekering?WA-verzekering voor motorvoertuigen dekt alle schade die jij aan anderen aan andere toebrengt met jou voertuig. Het gewicht van de auto is bepalend voor de hoogte van de premie.Cascoverzekeringen dekt de schade die je zelf aan je eigen voertuig veroorzaakt. De oorspronkelijke nieuwwaarde of catalogus waarde is hierbij bepalend.Ook kan:
 •  Aantal kilometers

 • Regio

 • Leeftijd

 • Wel/geen eigen regio

 • SchadevrijBij autoverzekering krijg je als je schadevrij rijdt no-claimkorting elke keer als je schadevrij rijd of geen schade claimt ga je een treetje hoger op bonus-malusladder premie dat je betaald is netto premieParagraaf 3.3 Wie zijn zorg is dat?Zorgverzekering vergoedt kosten van gezondheidzorg. (huisarts, ziekenhuis, apotheek) het is verplichtNominale premie is premie in euro’s onder de 18 jaar ben je gratisInkomstafhankelijk premie percentage dat word van je salaris afgehaaldBasisverzekering vergoed  groot deel van de zorg, is voor iedereen gelijk en is verplicht.Aanvullende verzekering denkt kosten die niet word vergoed door de basisverzekering. Dit is vrijwillig.Als je niet genoeg inkomen hebt krijg je zorgtoeslag = een bijdrage van de overheid waarmee zij een deel van de premie betalen voor jouParagraaf 3.4 Hoe woon je?Woningmarkt bestaat uit vraag en aanbod van woningen. Een makelaar kan je helpen met een huis kopen, zij zoeken dan een geschikt huis.Koop word vastgelegd in een voorlopig koopcontract daar staan alle bindende voorwaarden in. Na ondertekening heeft de koper 3 dagen bedenktijd.Mensen die een eigen huis willen hebben of kopen kunnen lid worden van vereniging Eigen Huis = een consumentenorganisaties die opkomt voor belangen van eigenwoningbezittersAls de koop gesloten is moet er een notaris een transportakte maken. Als die in het kadaster is ingeschreven ben je eigenaar = staan alle ontroerende zaken in Nederland = een huis, gebouw of stuk grond.Kosten koper (k.k.) is 10% van het uiteindelijke bedragVrij op naam (v.o.n.) zijn ze er al bij in berekentMeeste huurwoningen zijn van woningcorporatie = verenging die woningen verhuurt en onderhoud. Als je niet genoeg verdiend kan je huurtoeslag krijgenHuren betaald huurprijs – ben je er niet mee eens dan kun je aan de verhuurder vragen of de prijs kan aanpassen à vragen aan huurcommissie = zal gaan kijken naar een redelijke prijsHuurders worden beschermd. Dood of koop breekt geen huurKanton rechter bepaald wanneer wel
 • Verhuurder wil er zelf in wonen

 • Verhuurder wil woonruimte geven aan familielid
 • Moet wel bewezen worden door de kantonrechter


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

C.

C.

Het is een hele handige en goede samenvatting , maar ik raad je aan om goed op alle lidwoorden te letten !

6 jaar geleden

T.

T.

een hele goeie samenvatting ,maar de zinnen kloppen alleen niet altijd

5 jaar geleden