Besloten vennootschap

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • Klas onbekend | 427 woorden
  • 16 maart 2002
  • 63 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
63 keer beoordeeld

Hoofdstuk 2: de oprichting van een BV, Nadat je voor de rechtsvorm Besloten Vennootschap hebt gekozen ben je nog niet ver met het starten van je eigen bedrijf. Het is nu de bedoeling de BV op te richten. Bij het oprichten van een BV moet je aan heel veel dingen denken. Geld, doelstelling, eigenaren, marketing enzovoort. Buiten een startkapitaal van € 18.000 (F 40.000) heb je ook nog oprichters en aandeelhouders nodig. Er kunnen één oprichter en meerdere oprichters zijn. De oprichting van een BV gebeurt in een notariële akte. Hierop moet je ook gegevens invullen zoals:  De oprichters van de vennootschap  De naam van de vennootschap  Waar de vennootschap is gevestigd  Wat het doel van de vennootschap is
Meer over de notariële akte staat verderop in dit hoofdstuk en bij de bijlage. Voordat men een BV opricht moet er heel wat gebeuren. Allereerst zijn er voorschriften voor het kapitaal. Zoals al eerder vermeld moet er een startkapitaal zijn van € 18.000. Dit hoeft niet perse in geld betaald te worden, maar kan ook bijvoorbeeld met computers. Wat je maar kan bedenken. De oprichters bepalen dan hoeveel die computers waard zijn en een accountant bevestigd of dit genoeg is voor het startkapitaal. Bij geldstorting moet de bank erop toezien dat het geld ook daadwerkelijk bij de BV terechtkomt. Dat startkapitaal is dus de factor geld, maar dan blijft er nog heel wat over waaraan je moet denken. De doelstelling bijvoorbeeld. De doelstelling van een bedrijf kan vanalles zijn. Van koekjes en chocolaatjes maken tot relatiebemiddeling en hypotheekadvies. Vaak weet je al wat voor bedrijf je wilt starten ver voordat je iets kunt of wilt ondernemen. De doelstelling van de BV wordt eveneens vastgelegd in de notariële akte. Dan heb je ook nog eens de eigenaar (eigenaren). Deze zijn meestal ook aandeelhouders, maar dit hoeft niet altijd te zijn. Hierbij komt ook om de hoek kijken personeel. Maar dit wordt vrijwel altijd bewaard totdat de BV is opgericht, hiervoor hoef je natuurlijk ook nog geen personeel te hebben, maar wel eigenaren en aandeelhouders. De plaats is eveneens van groot belang. Waar komt het bedrijf en waarom? Is er makkelijk te komen voor klanten en personeel? Zijn er andere winkels of bedrijven in de buurt die je nodig hebt voor bepaalde zaken? Of grondstoffen die je wel kunt gebruiken? Hoe duur is het pand of de grond? Ligt het zo dat er veel klanten opaf komen, in de stad of juist niet? Deze vragen kun je je allemaal stellen voordat je goed en wel weet waar je je bedrijf(je) wilt hebben.

REACTIES

R.

R.

Hey hey.

Ik ga zelf een VOF starten, maar m`n uiteindelijke streven is een B.V. Ik weet veel maar ook niet alles. Nu ben ik bezig om de laatste eindje aan elkaar het knopen. Maar had nog steeds een paar openstaande vragen. Je zegt in je werkstuk, dat je ook kapitaalgoederen als je inlegkapitaal mag gebruiken. Maar zover ik weet, moet je 18.151 euro op je rekening hebben staan als beginkapitaal en zekerheid voor andere ondernemingen c.q. handelspartners. Met vriendelijke groet, Ridller.

21 jaar geleden

R.

R.

Bedankt voor je werkstuk op scholieren .com



xxxxx-Rafet

21 jaar geleden

R.

R.

had je niet eventjes een mooi schema kunnen maken??????

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.