Belastingboxen

Beoordeling 3.9
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • Klas onbekend | 149 woorden
  • 7 oktober 2001
  • 107 keer beoordeeld
Cijfer 3.9
107 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Nog even op een rijtje wat de drie boxen nou precies inhouden. Box 1 Hier gelden nieuwe tarieven voor de loon en inkomsten belasting. Afhankelijk van de hoogte van het inkomen zijn de vier nieuwe belastingschijven, namelijk 32, 35, 37 en 60%. Over de eerste en de tweede schijf worden belastingen geheven. Vergeleken met het oude stelsel gaan de tarieven fors omlaag. in ruil daarvoor word een groot aantal aftrekposten zoals beroepskosten voor (werknemers) geschrapt. Box 2 In box twee geldt een heffing van 25% over inkomsten uit aandelen. Hierin wordt de belasting over het aanmerkelijk belang van aandeelhouders in bv’s.
Box 3 Over het gehelen vermogen moet volgend jaar een vermogens rendement heffing worden betaald. Buiten box 3 vallen goederen die voor persoonlijk gebruik zijn bestemd zoals een auto, boot of caravan. De hypotheek kosten voor het tweede huis zijn in het nieuwe belastingstelsel niet meer aftrekbaar. Maar huurinkomsten uit een tweede huis zijn volledig onbelast.

REACTIES

K.

K.

er kloppen 2 dingen niet.
in box 1 worden over alle schijven belasting geheft en in box twee moet je minstens 5 procent van e aandelen van een bedrij hebben voor dat er belasting kan worden geheft

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.