Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Oh, Maria... door Felix & Theo

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
 • Samenvatting door een scholier
 • 2e klas vwo | 719 woorden
 • 21 juni 2016
 • 8 keer beoordeeld
 • Cijfer 7.7
 • 8 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1991
Pagina's
32

Boekcover Oh, Maria...
Shadow
Oh, Maria... door Felix & Theo
Shadow
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

Lesebücher Fragen


 1. Wat is de titel van het boek? Welk niveau heeft het boek? Uit hoeveel pagina’s bestaat het boek?           Titel:                      Oh, Maria...           Niveau:                 A2Aantal pagina’s 27
 1. Beschrijf de hoofdpersoon/personen? (uiterlijk, karakter etc.)Helmut Müller is een 42 jaar oude privédetective. Hij heeft vliegangst, een dikke buik en woont in Berlijn. Maria is een 38 jaar oude, goed geklede leidster van een  dievenbende.


 1. Waar speelt het verhaal zich af? (plaats, land, binnen, buiten etc.) In Duitsland, in de plaatsen Berlijn en München.


 1. Schrijf een samenvatting in het Nederlands. (minimaal 200 woorden) Helmut Müller is een man van 42 oud en is privédetective. Hij moet voor een  opdracht/ zoektocht naar een 20 jarig meisje (de dochter van dhr Hacker) een paar  dagen naar München. Op het vliegveld ontmoet hij een vriendin van vroeger, Maria.  Zij moet ook naar München. Helmut zorgt ervoor dat ze naast elkaar in het vliegtuig  zitten. Ze vertellen elkaar dan allebei hun beroep en wat ze doen. Helmut wil graag  met haar uit eten en geeft haar het nummer van zijn hotel zodat ze die avond kan  bellen voor het eten. Maar Maria belt niet. Wel is er bij de receptie een brief  afgegeven waarin staat dat ze niet met hem kan eten. Helmut is teleurgesteld. De  volgende dag gaat hij op zoek naar het meisje van 20. Hij gaat verschillende families  langs maar zonder resultaat. Als hij ‘s avonds een ijsje zit te eten op het teras, ziet hij  een “jonge” vrouw in zwarte lederen jas met zonnebril. Opeens ziet hij dat het Maria  is. Op dat moment komt er een motor aangereden, hij stopt voor Maria en geeft haar  een pakketje. Toen Maria de McDonalds invluchte en Müller haar na ging was ze  nergens meer te vinden. De volgende dag geeft hij zijn secretaresse telefonisch  opdracht om uit te zoeken wie Maria is. ‘S avonds krijgt hij bezoek van Peter von  Hacker. Het blijkt dat zijn dochter weer thuis is. Müller krijgt een geld cheque voor  het werk. De volgende ochtend wordt hij gebeld door zijn secretaresse Bea Brains. Zij vertelt hem dat Maria de leidster is van een dievenbende. De bende is gespecialiceerd in het stelen van diamanten. Eergisteren is een grote roof gepleegd.  De ‘Blauwe Lotus’ één van de mooiste diamanten van opera zangeres Maria  Hintersbergen is verdwenen. De politie verdenkt Maria en is al 2 jaar naar haar op  zoek. Nu blijkt de operazangeres in het zelfde hotel als Helmut te verblijven(Penta­Hotel) … Er is weer een brief van Maria voor Helmut bezorgd. Dit keer met de  mededeling dat ze naar Brazilië is vertrokken.
 1. Wat vond je van het boek? (onderbouw je mening met minimaal 2 argumenten) Leuk omdat het boek op een onverwachte wending krijgt omdat hij aan het eind zelf  wordt verdacht. Grappig vanwege de briefjes.


 1. Verzin twee (proefwerk)vragen over de inhoud van het boekje. 


  1. Waar kent Helmut Maria van?

  2. In welk hotel verbleef Helmut?
 1. Schrijf 20 Duitse moeilijke woorden op uit het boek en schrijf de vertaling hiervan op.​                            ​Duits woord             ​Nederlandse vertalingAuftragopdrachtein Routinefalleen routine zaakFlugscheinvliegbewijsFurchtbarvreselijkbetrachtenbeschouwenKrimimisdaadverhaalTurnschuhegympenKneipekroegWährendterwijlSommeranzugzomerkledingRasengazonBrezelkrakelingEmpfangschefreceptionistDampferfahrtboottochtBürgersteigstoepRegalrekGemäldesammlungenschilderijenkabinettenTäterdadersjedenfallsimmersVorgesterneergisterenREACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Oh, Maria... door Felix & Theo"