Gefahren am strand

Beoordeling 0
Foto van Jezz
  • Samenvatting door Jezz
  • 2e klas havo | 428 woorden
  • 21 juni 2022
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

De titel betekent gevaar op het strand, omdat de wind en golven gevaarlijk zijn en Christina er in verdrinkt.

Het is zomervakantie, Toni (15 jaar), Markus, Florian, Kevin wonen in Sankt Peter-Oding en zitten op het städische Gymnasium. Toni wil de hele vakantie met zijn vrienden surfen bij de Waddenzee, wanneer hij thuis komt vertelt zijn moeder dat zijn nicht Christina komt omdat haar moeder in het ziekenhuis ligt, daarom moet Toni zijn kamer opruimen en vroeg opstaan om 6 uur. De volgende dag halen ze Christina op van het vliegveld in Hamburg, Christina komt van München. Toni vind haar eruit zien als een domme onbeleefde model. Terwijl ze naar huis rijden geven ze Christina een kleine rondleiding.

Toni moet van zijn moeder een ijsje in het winkelcentrum halen met Christina, maar Toni wil surfen omdat zijn vrienden al lang op hem aan het wachten staan, Christina gaat mee. Toni liegt dat ze geen andere surfplank hebben voor Christina, wanneer ze op het strand aankomen denk zijn vrienden dat Christina de vriendin van Toni is. Toni gaat surfen maar de wind is te sterk, wanneer hij terug loopt vraagt niemand hoe het gaat, ze zijn alleen met Christina bezig. Als ze naar huis lopen daagt Toni Christina uit om te laten zien hoe ze surft. In de keuken huilt Christina omdat ze denkt aan haar moeder.

Christina gaat alleen naar het strandfeest, Toni en zijn vrienden zitten er al. Ze hebben een strandstoel gehuurd. Het is een gele vlag, er is veel wind ga niet het water in. Christina pakt haar surfplank en gaat surfen, ze roepen dat ze het niet moet doen omdat het gevaarlijk is. Christina verdwijnt als een kleine stip. Ze bedenken dat ze Christina moeten helpen, ze bellen de kustwacht. Toni vind het allemaal maar onzin. 10 minuten later komt een jeep met de kustwacht ze hebben een boot meegebracht. Ze kustwacht verteld Toni om haar ouders te informeren maar dat kon niet doordat haar vader in Canada werkt en haar moeder in het ziekenhuis ligt. Hij vertelt dat Christina bij haar woont, even later vertelt hij aan zijn vrienden dat Christina haar nicht is en waarom hij Christina niet mag. Ze willen nu geen feestje meer bouwen. Ineens komt de kustwacht ze vertellen dat Christina is gevonden door een visser, ze leeft maar moet meteen naar het ziekenhuis omdat het water te koud is. Toni organiseert het feest om de excuses aan te bieden aan Christina.

Met Christina en haar moeder gaat alles weer goed, haar moeder komt over een week naar Sankt Peter-Oding.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.