Star Wars Trilogy

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 4e klas vwo | 925 woorden
  • 23 mei 2001
  • 69 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
69 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Verslag:

De kerstvakantie die we net achter de rug hebben stond voor mij in het teken van Star Wars.

Ik ben al jaren fan van deze legendarische films, maar het was toch alweer zo’n drie jaar geleden dat ik voor het laatst de trilogie had bekeken. In de bioscoop weliswaar, maar veel was toch al weggezakt. De films stammen uit 1977, 1980 en 1984. Maar zijn een beetje bijgeschaafd en zijn drie jaar geleden opnieuw in de bioscoop verschenen. Ik heb de films toen samen met mijn oom, ook een groot fan, bekeken. Ik was er erg van onder de indruk. Het leuke van de films is dat de eerste drie films eigenlijk episode 4, 5 en 6 zijn. Dit jaar is episode 1 in de bioscoop verschenen en episode 2 en 3 volgen binnen enkele jaren. Echter de eerste drie films zijn toch heel bijzonder. Het is ongelooflijk knap dat een film uit de jaren 70 er zo professioneel uit ziet. De trilogie bestaat, uiteraard, uit drie films.

-Episode 4, Star Wars: A new hope

-Episode 5, The empire strikes back

-Episode 6, The return of the Jedi

Ik heb dit jaar de trilogie op videoband gekregen en omdat ik mijn ouders ook eens wat cultuur wilde bijbrengen heb ik ze de eerste film laten zien, ze waren hier zo enthousiast over dat we gezellig met de hele familie de trilogie hebben bekeken.

Het verhaal:

Het Rijk onder leiding van de kwaadaardige Darth Vader wil het alleenrecht in het sterrenstelsel. De rebellen onder leiding van prinses Leia strijden echter voor vrijheid. Darth Vader en zijn troepen hebben een allesvernietigend wapen gebouwd dat in een keer een planeet kan vernietigen, de ‘Death Star’. De rebellen hebben hier een blauwdruk van gestolen en proberen zo de zwakke plek in de Death Star te vinden.

Intussen is de jonge Luke Skywalker bezig een echte Jedi te worden. De Jedi-ridders waren vroeger de bewakers van het heelal, zij hebben een bepaalde kracht (The Force) in zich waarmee ze heel veel kunnen. Hij wordt onderwezen door Obi-Wan Kenobi, een oude man en een van de laatste overgebleven Jedi’s. Luke sluit zich aan bij de rebellen en ook Han Solo een smokkelaar die hen helpt voor geld sluit zich hierbij aan. Na de blauwdruk bestudeerd te hebben vinden de rebellen de zwakke plek in de Death Star. Onder leiding van Luke en met hulp van Han wordt deze vernietigd.

Er bloeit ook iets op tussen Han en Leia, maar Han denkt concurrentie te hebben van Luke. Later blijkt dat Luke en Leia broer en zus zijn.

Darth Vader blijkt nog een machtiger (en slechter) persoon boven zich te hebben, de Keizer. Ze willen Luke overhalen naar de donkere zijde van The Force. Obi-Wan sterft in een gevecht met Darth Vader en leidt Luke nu in gedachten. Hij vertelt dat Lukes vader is vermoord door Darth Vader, die vroeger zijn leerling was. Later verteld Darth Vader aan Luke dat hij zijn echte vader is. Luke gaat verder met zijn trainingen bij Yoda een 900 jaar oude Jedi-meester. Intussen is Han gevangen genomen en uitgeleverd aan de schurk Jabba the Hutt. Na veel moeite weten ze Han te bevrijden.

Het Rijk is opnieuw begonnen met de bouw van een nog krachtigere Death Star, aan de rebellen de taak om ook deze te vernietigen voordat hij af is, anders zou dat het einde van hen betekenen. De groepen worden gescheiden, Han, Leia en Luke proberen op de planeet Endor het beschermingsschild van de Death Star uit te schakelen en een andere groep probeert de Death Star te vernietigen. Het beschermingsschild wordt uitgeschakeld met hulp van de plaatselijke bevolking.

Luke besluit zich over te geven aan Darth Vader (op advies van Yoda en Obi-Wan, want hij moet de kwade kracht overwonnen hebben om een echte Jedi te worden) en omdat hij ervan overtuigd is dat er nog iets goeds zit in hem. Darth Vader voert hem mee naar de Keizer, die hem naar de duistere kant van The Force probeert te krijgen. Hij zuigt net zo lang tot Luke hem aanvalt, het loopt uit op een gevecht tussen Darth Vader (vader) en Luke (zoon). Luke dwingt zijn vader tot overgave, maar dan komt de Keizer, die doorheeft dat Luke niet zo makkelijk over te halen is en begint hem te martelen. Langzaam zie je de twijfel komen bij Darth Vader. Als het einde voor Luke bijna nadert pakt hij de Keizer en gooit hem de diepte in. Darth Vader (Anakin Skywalker) is aan het eind van zijn krachten en Luke sleept hem mee, daar zet hij het masker af en aanschouwt daar het ware gezicht van zijn vader en die vertelt hem dat hij gelijk had, er zat nog iets goeds in hem. Zonder masker kan hij niet leven en hij sterft.

Inmiddels zijn de rebellen de Death Star binnengedrongen en zorgen dat deze ontploft, ook Luke ontsnapt net op tijd. In het hele heelal wordt feest gevierd, want de vrijheid is terug bij de mensen (zo ver het mensen zijn). Luke cremeert zijn vader en als hij samen met de anderen het feest viert ziet hij dat de drie gestorven Jedi’s (Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi en Yoda) ook goedkeurend meekijken.

Dit zijn van die films die gewoon thuishoren in je opvoeding. Het is wel zo dat de meningen verdeeld zijn over Star Wars. Er is geen tussenweg, of je vind het niets of je vind het geweldig. Ik vind het in ieder geval geweldig.

Hier eindigt dit iets te lange verslag, maar dat is eigenlijk ook niet waar, want het zijn immers drie films.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.