Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Big momma's house 2

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • Klas onbekend | 1029 woorden
  • 11 februari 2009
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
16 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
De cast
Regisseur: John Whitesell
Hoofdrolspeler: Martin Lawrence
Overige spelers: Elton LeBlanc, Nia Long

Samenvatting
Het verhaal begint als malcolm(FBI agent) te horen krijg dat hij niet op een zaak gezet wordt. Hij mag van zijn baas vrij af om op zijn hoog zwangere vrouw te letten. Daar heeft hij alleen geen zin in. Als zijn baas gaat overleggen oer wie hij op de zaak zal zetten kijkt hij stiekem mee via een webcam. Hij gaat buiten de weet van zijn baas en vrouw om met de zaak meedoen. Tegen zijn vrouw zegt hij dat hij naar een belangrijk congres moet en zijn baas denkt dat hij met verlof is. Er is namelijk een gezin dat beschermd moet worden omdat hun vader een belangrijke cd-rom heeft en eerst ook verdachte was. Het gezin zoekt een oppas de FBI heeft iemand gestuurd om die taak te vervullen. Malcolm gaat er ook heen om te solliciteren. Hij is wel verkleed aan Big mama. De FBI agent heeft alle goede papieren maar op een rare wijze krijgt Big mama toch de baan. De FBI vraagt zich af hoe het komt dat hun oppas het niet geworden is en wie si big mama? In ieder geval krijgt big mama de baan en moet zich aan een strak rooster vast met daar op alle activiteiten van de kinderen. Ook zit hij opgescheept met een puber die in de ban is van haar vriendje. Het wordt dus een zware klus de eerste dag loopt dan niet perfect. Hij vergeet de kinderen naar hun activiteiten te brengen en het huis op te ruimen. Als de Leah Fuller (de vrouw des huize)thuis komt staat hij op het punt om ontslagen te worden. Maar dan zou zijn missie niet slagen en daarom ging hij die avond het hele huis schoonmaken maar voorzichtig want de bewoners mochten niet wakker worden. Als ze wakker worden zijn ze verbaasd over het schone huis en big mama staat het eten voor Leah Fuller en Tom Fuller te maken. Hij krijgt hier door nog een kans en mag blijven.

Hij houdt zich dit keer wel aan het schema en in 1 van de vrije uurtjes ging hij samen met de jongste zoon Andrew naar het werk van zijn vader. Daar komt Big mama er achter dat hij een afspraak heeft met een surfer. Hij neemt zich voor om daar ook heen te gaan. Voordat hij Carrie Fuller naar haar dans les brengt begint ze te huilen ze word gepast omdat ze de slechtste is. Daarom bleef Big mama bij haar dans les maar het pesten ging door daarom liep Carrie boos weg. Big mama nam haar even apart en gaf haar een paar tips en deed wat dingen voor. De leraressen zagen het en vroegen of zei de les wou overnemen, want er kwam een dans wedstrijd aan een ze waren nog niet goed genoeg. Dat wou ze wel en Carrie was nu helemaal populair bij de andere. Nadat ze klaar waren spraken ze af om de volgende les bij Carrie thuis te doen. Inmiddels was de vrouw van Malcolm er achter gekomen dat hij niet op een congres was. Hij nam ook zijn telefoon niet vaak op en hij praatte heel zacht. Dus hij liet zijn telefoon lokaliseren en ging naar de plaats waar de familie Fuller woonde. Ze vond Malcolm en hij kwam er met een smoes onderuit. Die avond ging hij dansles geven en het ging heel goed.De dag erop ging Big mama naar de afspraak van Tom Fuller met de surfer. De afspraak vond plaats op het strand en ze ging undercover met als dekmantel met de kinderen. Ze deed net of ze ging surfen en zwemmen. Toen ze de surfer zag ging ze erachteraan rennen. De jongen zag het en rende weg van big mama maar de weg liep dood op een bruggetje, achter hem was water en voor hem big mama. Hij wou niet gepakt worden daarom liet hij zich achterover vallen. Niet wetende dat er net een boot onder de brug door kwam hij heeft het ook niet overleefd.
Big mama op het strand op de leur naar schurken

Op een avond gaat de hele familie naar het jaarlijkse bingo avond behalve de oudste dochter Molly zij had een afspraak met haar vriendje. Maar tijdens de avond moet de vader in eens weg na een telefoontje. Big mama gaat met een smoes mee en zegt dat ze bij een joodse kerk afgezet wil worden. Ze is daar nog maar net als ze gebeld wordt door Molly. Die zit in een discotheek waar ze had afgesproken met haar vriendje maar die nog niet gekomen was en ze voelde zich niet op haar gemak. Big mama kwam er meteen heen. Ze kwam er aan en ging op zoek naar Molly. Toen ze haar gevonden had zag Molly in eens allemaal mensen van haar vaders werk. Ze werden gepakt en vast gebonden auto reed ergens heen. De auto stopte ook en de mensen stapte uit en liepen weg.. Big mama wist zich los te krijgen en ging in de richting waar de mannen ook heen liepen. Ze kwam in een soort kleine haven waar ze in de verte de vader van Molly zag. Samen met zijn collega’s. Na een tijdje kwam er een speedboot met daar in chinezen. Tom had een koffertje bij zich met daar in belangrijke informatie. Hij moest het koffertje geven, hij kreeg ook een koffertje terug. Maar toen werd er een pistool op hem gericht door zijn collega’s. Big mama zag het allemaal en greep in. Ze kwam met een jetski met hoge snelheid op de piel af en de mensen rende weg. Big mama nam Tom mee ze kwamen in een loods terecht. Ze worden nog een paar keer gehinderd maar Big mama ruimte ze allemaal uit de weg. Tom en Molly worden herenigd.

De wedstrijd van Carrie’s dansteam stond voor de deur. Het hele gezin ging naar de zaal. Hij zet daar samen met de meisjes een spetterende dansshow neer. En ze winnen en Big mama is de held. Dan is het tijd om afscheid te nemen en Big mama werd weer Malcolm.

-EINDE-

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.