[1860 tot de tweede wereldoorlog] Rotterdam was een doorvoerhaven. er werd veel steenkool en ijzererts ingeladen voor de hoogovens en staalfabrieken voor het grootste industriegebied van Europa. in deze tijd was de toegang tot de Noordzee moeilijk.
maar in 2872 werd de nieuwe waterweg aangelegd zodat de schepen er makkelijker konden komen.
in 1868 werd de Akte van Mannheim [oftewel de vrije scheepvaart] over de Rijn geregeld. gevolg hiervan was dat nu alle schepen uit alle landen mochten op- en afvaren in Rotterdam. het scheepsverkeer nam toe en Rotterdam groeide daardoor.
de grootste uitbreiding was na de tweede wereldoorlog. de grachten werden dieper, daardoor konden grotere schepen komen. op de Maasvlakte kunnen de grootste schepen aanmeren.
tot 2004 was Rotterdam de grootste haven van de wereld. Nu is dat Shanghai. Rotterdam is nog wel de grootste van Europa. het heeft namelijk een unieke ligging. ook het achterland is welvarend en dichtbevolkt. ook een voordeel is dat Rotterdam geen sluizen heeft. dat bespaart tijd voor de schepen.
nieuwe ontwikkelingen
Er is een speciale spoorlijn aangelegd voor treinen die goederen vervoeren na het achterland. ook is de tweede Maasvlakte aangelegd.
ook gaan veel containers naar het distributiecentrum. daar wordt het product klaargemaakt voor de verzending. dat levert geld op, maar kost wel veel tijd.
maar wat doen ze daar?
assemblage= het kant en klaar maken van producten. [bijvoorbeeld het installeren van een airconditioning in een auto]
verpakken= het verpakken van het product [bijvoorbeeld de schoenen verpakken in een schoenendoos]
labelen= het product voorzien van een label
testen= het testen van het product
groupage= het samenvoegen van producten degroupage is het tegenovergestelde
REACTIES
:name
:name
:comment
1 seconde geleden