Curacao

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 327 woorden
  • 11 november 2012
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 4
11 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Curaçao is een heel mooi land, het eiland is ook heel groot, in Curaçao spreken ze Nederlands en Papiamento. Het eiland is ontdekt door een  Spanjaard: Alonso de Ojeda, het werd gevonden in het jaar 1499 dat is al 513 jaar geleden. Het eiland is 444 km2. Curaçao was vanaf 15 december 1954 een heel groot deel van Nederland, en toen was koningin Beatrix de baas van Curaçao maar tot 10 oktober 2010 was dat anders. Op die dag was koningin Beatrix daar niet meer de koningin, er was vanaf toen een president: Gerrit Schotte.

 Tot 29 september 2012  wilden de bevolking een andere president ze vonden de president niet goed, dat vond Nederland ook daarom stuurden ze een andere president. Gerrit Schotte (de vorige president) vindt dat Nederland er zich niet mee mag bemoeien en hij zegt dat Nederland het land zelf wil hebben, nu heeft Curaçao een nieuwe president en dat is Stanley Betrain hij zal nu het land vertegenwoordigen.

 Als je met het vliegtuig naar Curaçao gaat en dan vanaf Schiphol duurt dat ongeveer 12 uur dat is een hele dag dat is wel lang om even snel van Nederland naar Curaçao te vliegen. Curaçao heeft veel kleurrijke huizen en 6 havens de grootste haven is Schottegat dat is de haven in Willemstad, daar komen veel toeristen naar toe. Op het eiland leven veel dieren, ze leven in het water en op het land. In Curaçao hebben ze ook een Sea Aquarium met haaien die je kunt aaien en je kan zelfs met dolfijnen zwemmen.  Het bestaat sinds 1984, het is een echte onderwater wereld want je kan door tunnels heen lopen en dan zie je alle vissen boven je zwemmen. Het is een van de mooiste aquariumcomplexen van de wereld er komen veel toeristen naar toe, wil je ook in keer naar het leuke sea Aquarium dat kan in Curaçao.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.