Myosotis, Guido Weijers

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 4e klas havo | 520 woorden
  • 23 februari 2009
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
2 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

ALS JE MINDER NADENKT...

Guido Weijers
Myosotis

De cabaretvoorstelling van de Brabantse
Guido Weijers, heet myosotis, dat: ‘vergeet mij niet’ betekent.
De voorstelling gaat over dingen die wij zeggen en doen die eigenlijk niet kloppen. Ook denkt hij dat we veel te veel nadenken, maar in deze voorstelling is híj juist degene die veel te veel nadenkt, zoals over alle uitspraken die niet kloppen.

Guido Weijers heeft het steeds over te veel nadenken van mensen met verschillende voorbeelden om te bevestigen dat we te veel nadenken en veel dingen fout zeggen. Hij hanteert een goede volgorde maar soms is het wat onduidelijk waarom hij opeens over stapt op een ander onderwerp.
Guido gebruikt leuke voorbeelden en maakt het publiek makkelijk aan het lachen, wat natuurlijk ook de bedoeling is. Een voorbeeld uit de voorstelling is, dat mensen zeggen ‘dat was op het nippertje’, maar hoe kan je op dat nippertje komen en hoe kan je er vanaf vallen? Gecombineerd met zijn gebaren is deze voorstelling een komisch aanzicht.
Guido benadrukt dat we te veel nadenken, maar ook dat we dingen zeggen, wat ook waar is natuurlijk, hoe kan je één ding nu tegelijk doen, zoals wij ook wel eens zeggen.
Guido is ook goed met het publiek en staat open voor commentaar of aanvulling van zijn tekst, zo had hij het over een deodorantbus waarmee je een steekvlam kan maken, wat goed kan zijn als wapen. Iemand uit het publiek riep daarop deodorantroller waarna hij weer een leuke imitatie deed van hoe je iemand aan zou vallen met een deodorantroller en een aansteker.
Guido roept ook emoties op bij het publiek dat hij allebei zijn ouders opeens was verloren. Guido vertelde dat zo serieus dat iedereen dacht dat het echt was, maar daarna zei hij dat het op Koninginnedag was en dat het druk was, daarom raakte hij ze ‘kwijt’.
Guido gebruikt in zijn voorstelling ook wat dialect en vertelt hier ook over. Hij bevooroordeeld mensen op zijn of haar dialect, zo denkt hij dat Brabantse piloten lager vliegen dan piloten die hoog Nederlands praten, wat hij natuurlijk veel grappiger vertelt dan ik het kan beschrijven.
De voorstelling zet je wel aan het denken over sommige uitspraken, vragen en dingen die we doen in het dagelijkse leven. Als je er over nadenkt kunnen heel veel dingen eigenlijk niet. Guido is in deze voorstelling heel tegenstrijdig de ene keer zegt hij dat we te veel nadenken, maar de andere keer heeft hij het er over dat we beter moeten nadenken, omdat het niet kan wat we zeggen.

Conclusie

Het is een leuke voorstelling die zeker aan te raden is. Guido zet je aan het denken met zijn uitspraken zoals over ‘het nippertje’ en bij veel dingen maakt hij ook lachwekkende gebaren, die het geheel nog leuker maken om naar te kijken. Ook word een stuk verduidelijkt door middel van licht en geluid om het publiek er bij te houden hoewel de meeste het toch al wel leuk zullen vinden. Als je al maar een beetje van cabaret houdt is dit een hele leuke voorstelling om naar toe te gaan, dus zeker een aanrader.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.