Lakenhal kamer 11

Beoordeling 3.3
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 2e klas vwo | 628 woorden
  • 18 maart 2010
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 3.3
3 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Inleiding
De dag waarop wij met school naar de Lakenhal gingen was is helaas ziek. Maar ik ben later zelf nog naar de Lakenhal toe geweest zodat ik toch de recentie kon maken.
Ik bevind mij in het Stedelijk Museum de Lakenhal in Leiden. Het gebouw waar nu het museum gevestigd is diende vroeger als gebouw waar het beroemde Leidse laken gekeurd werd en de gouverneurs en staalmeesters van de lakennijverheid kwamen er samen. Nu wordt het gebouw gebruikt als museum waar in veel kunst opgesteld wordt van vooral Leidse kunstenaars. Het gebouw is gebouwd in 1640, maar heeft sinds 1874 de functie van museum.
In de Lakenhal bevind ik mij in kamer 11. Deze kamer heet De Verlichting en komt uit 1730.

Mening

Het museum de Lakenhal vind ik geen leuk museum, omdat je er alleen kunt kijken naar de kunst. Ook begreep ik de uitleg over de schilderijen niet,waardoor ik al snel niet meer geïnteresseerd was.
Mijn eerste indruk van de kamer was dat het zeer chique was ingericht. Het donker rode gebloemde behang zag er zeer keurig uit. Dat samen met de donker houten afwerking gaf een mooi effect. Toen ik veder ging kijken zag ik een grote afgewerkte spiegel boven een openhaard. Ik vond de spiegel erg mooi bij de kamer passen, omdat de spiegel erg luxe was. Toen ging ik de schilderijen bekijken. Ik vond de plafonschildering erg mooi doordat er een luxe rand omheen gebracht was die mooi aan sloot bij de kamer. Ook viel het mij op dat er vooral veel mensen op de schilderijen stonden. Dat waren dan groepen mannen, gezinnen of kinderen. Er waren ook nog 2 muurschilderingen boven de deurposten. Er stonden ook nog 2 simpele donker houten tafeltjes. Het was ongeveer de zelfde kleur als de afwerkingen, hierdoor stond het erg mooi. Ook stond er nog keramiek en heraldisch aardewerk in een vitrine. Het uitzicht bestond uit een paar oude huizen en een weg. Het was niet het uitzicht wat ik verwachte, ik verwachte een gracht met oude huizen.
Alles bij elkaar vond ik de kamer erg mooi en chique, maar de informatie over de schilderijen vond ik niet interessant.

Beargumenteren

Mijn mening is zo, omdat de gehele ruimte op je overkomt alsof je in een paleis bent. Dit komt doordat er gebruik is gemaakt van warme en chique kleuren, wat bij mij overkomt al een paleis. Maar dat is niet de enige rede, want de meubels in de kamer zijn gemaakt van donker hout. Dat donkere hout en donkere rood doet mij denken aan paleizen, koningen en koninginnen. Als je dan naar de schilderijen gaat kijken zie je mooie chique randen van donker hout of van goud. Schilderijen uit deze verlichtings tijd verbeelden de rijkdom die daar was en dat is in paleizen ook. De kleding van geschilderde personen is luxe met veel pruiken en franjers, dat doet mij denken aan oude koningen en koninginnen. En de voorwerpen in de kamer zou je zo in een paleis kunnen vinden. Daarom vind ik de kamer bij een chique, luxe paleis passen.
Dat ik het museum niet leuk vond komt doordat er weinig te doen is en ik graag bezig wil zijn. Ook vond ik de uitleg erg lastig, dus kon ik mij er niet in verdiepen en was ik snel niet meer geïnteresseerd.


Conclusie

Mijn mening over het gehele museum was dat ik het niet leuk vond, omdat je niks kon doen en de uitleg moeilijk was. Maar de kamer was wel erg mooi, luxe en chique.
Ik zou mensen die graag iets willen doen dit museum absoluut niet aanraden, omdat er niks te doen valt. Maar als je houd om naar oude dingen te kijken kan je hier goed te recht, want er staan heel veel oude spullen en een paar nieuwe spullen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.