Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Ik ook van jou door Ronald Giphart

Beoordeling 4.1
Foto van een scholier
Boekcover Ik ook van jou
Shadow
  • Recensie door een scholier
  • Klas onbekend | 366 woorden
  • 13 april 2004
  • 44 keer beoordeeld
Cijfer 4.1
44 keer beoordeeld

Boekcover Ik ook van jou
Shadow

Ik ook van jou is het verhaal van twee blakende jonge schrijvers die op stel en sprong naar de Dordogne zijn gereisd voor een, zoals Fräser het noemt, 'grote queeste naar literatuur en seks'. Verweven in deze met onbevangenheid beschreven, vrolijke kanotocht is het aangrijpende verhaal over de fatale liefde van Ronald voor de mysterieuze Reza.

Ik ook v…

Ik ook van jou is het verhaal van twee blakende jonge schrijvers die op stel en sprong naar de Dordogne zijn gereisd voor een, zoals Fräser het noemt, 'grote queeste naar …

Ik ook van jou is het verhaal van twee blakende jonge schrijvers die op stel en sprong naar de Dordogne zijn gereisd voor een, zoals Fräser het noemt, 'grote queeste naar literatuur en seks'. Verweven in deze met onbevangenheid beschreven, vrolijke kanotocht is het aangrijpende verhaal over de fatale liefde van Ronald voor de mysterieuze Reza.

Ik ook van jou is een boek over macht en onmacht, trouw en ontrouw, liefde en literatuur.

Ik ook van jou door Ronald Giphart
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
"Ik ook van jou" - Ronald Giphart (1992) Recensie Van: Jessica Durlacher Uit: Vrij Nederland dd: 6 juni 1992
1. Het is diepzinnig en gejat, maar dat kan allemaal niets deren. -Het boek is van het begin tot het eind diepzinnig, maar ik zie niet in waarom dit storend zou zijn. Ik vind dit juist een van de mooiste dingen aan Ik ook van jou. De filosofieen van Ronald en Fraser zijn naar mijn idee heel realistisch en precies weergegeven door Giphart. Dat het gejat is voor een deel klopt natuutlijk wel. Zowel qua stijl als qua stemming, maar dit vind ik juist mooi en dus niet storend. Wat ik echter wel storend vond, was dat het gebruik van andere boeken, schrijvers en citaten. Ik had de indruk dat hij met zijn kennis indruk op de lezer wilde maken. Bij mij werkte dat niet; dit vond ik in tegendeel behoorlijk storen. 2. Het verhaal van Ik ook van jou kan eigenlijk niet simpeler: twee verliteratuurde jongens met schrijfaspiraties, Ronald en Fraser, gaan samen op vakantie. -Inderdaad: het verhaal op zich is simpel. Ik weet niet of de recensent dit als erg negatief oordeel wil laten doorschemeren, volgens mij niet echt. Zelf heb ik er helemaal geen moeite mee; door plaats en verhaal simpel te houden kan Giphart dieper in gaan op gevoelens en gedachten. Zonder een verzameling interessante voorvallen kan hij zijn doel (denken en voelen) beter nastreven. 3. Het is geen geringe prestatie om met dit materiaal 182 pagina's gevuld te krijgen... -Hoewel dit een positief oordeel is, ben ik het er niet mee eens. De recensent doet net alsof een goed boek een goed verhaal moet bevatten. Dit is naar mijn mening niet nodig, want een goed boek kan ook zijn kwaliteit te danken hebben aan het omschrijven van gevoel en gedachten op een mooie manier. En dan valt de lengte best nog wel mee! 4. ...en tegelijkertijd kun je je natuurlijk boosaardig afvragen of dat wel een goed idee was. -Ik vind niet dat `Ik ook van jou' een zinloos boek is geworden, omdat het de gedachten van vele jongeren verwoordt. Hierbij heb ik het boek met plezier gelezen en alleen om die reden vind ik het wel een goed idee!

REACTIES

K.

K.

nou ik begrijp dit niet zo goed!!!!!! wat voor recensie is dit!!!!!!!!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ik ook van jou door Ronald Giphart"