Hoe Overleef Ik Mezelf?

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 1e klas vwo | 510 woorden
  • 12 juni 2015
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
4 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode

Hoe overleef ik mezelf? is geproduceerd door Burny Bos, Michiel de Rooij en Sabine Veenendaal die ook bekend zijn door de productie van Pluk van de Petteflet.

Rosa is een meisje met humor, maar ze is ook heel ontevreden over haar uiterlijk, en ze is heel onzeker. Haar ouders zijn gescheiden. Haar moeder heeft een baby gekregen genaamd Abeltje van haar nieuwe vriend Alexander die in Groningen woont. Rosa is dol op Abeltje, maar niet op Alexander die ze ook wel Apenbil noemt. Haar moeder wil gaan samenwonen met Alexander, en daarom verhuizen ze naar Groningen. Rosa vindt het verschrikkelijk daar. Ze mist haar beste vriendin Esther die in Den Bosch woont waar Rosa eerst woonde en wordt op haar nieuwe middelbare school gepest en heeft geen vrienden in Groningen. Ze vindt dat ze moet veranderen. En zo komt Rooz er, een hele andere versie van Rosa. Met een heel ander uiterlijk, van blond haar naar rood haar, piercings, en een illegale hobby namelijk graffiti spuiten. Ze krijgt steeds meer en meer ruzie met haar moeder en Alexander. Hoe zal dit aflopen?

De film is gebaseerd op de boeken van Francine Oomen. Het script is geschreven door Tamara Bos. Nicole van Kilsdonk heeft de film geregisseerd. Burny Bos, Michiel de Rooij en Sabine Veenendaal hebben deze film geproduceerd.

De hoofdrolspelers in deze film zijn Rosa gespeeld door Jolijn van de Wiel, Esther (de beste vriendin van Rosa in de film) gespeeld door Jade Olieberg en Neuz (een jongen die ze ontmoet met het graffiti spuiten) gespeeld door Mees Peijnenburg. Voor Jolijn van de Wiel was dit de eerste echte film waar ze in speelde. Wel had ze ooit een gastrol in ‘Kinderen geen bezwaar’.  Jade Olieberg maakte ook haar debuut in Hoe overleef ik mezelf?. Wel speelde ze na Hoe overleef ik? in twee films namelijk Atlantis als Robin, en in Julia’s Heart als de jonge Julia. Voor Mees Peijnenburg was dit niet de eerste film waar hij in speelde, hij speelde een jaar voor Hoe overleef ik mezelf? in Timboektoe als Kars. In hetzelfde jaar als Hoe overleef ik mezelf? speelde hij ook in Oorlogswinter waar hij Dirk Knopper speelde.

Hoe overleef ik mezelf? is een film voor alle leeftijden. Hij duurt ca. 97 minuten.

Ik vind Hoe overleef ik mezelf? een hele goede film. Ik vind het een goede film omdat het heel erg herkenbaar is voor heel veel pubers, haar gedachten en haar gedrag. Je kan alles heel  goed zien; de stemmen in haar hoofd, de dagen op school, wat ze denkt etc. Ook worden er veel tips gegeven ook wel ‘survival-tips’ genoemd. Er zit ook heel veel humor in, zoals de dominee show van Esther en de tips die lekker luchtig verteld worden.

Hoe overleef ik mezelf? is een film over het gedrag en de gedachten van een pubermeisje die herkenbaar zijn voor pubers. Ik vind Hoe overleef ik mezelf? een goede film met veel humor en het wordt lekker luchtig verteld, wat het gelijk al wat losser maakt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.