Fucking Åmål (1998)

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • havo | 458 woorden
  • 10 maart 2009
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
16 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Titel: Fucking amal
Jaar van Verschijnen: 1998
Regissuer: Lukas Moodysson
Hoofdrolspeelsters: Elin ( Alexandra Dahlstrom), Agnes ( Rebecca Liljeberg)

Korte samenvatting van het verhaal,
Het verhaal gaat over twee lesbische meisjes die verliefd op elkaar worden en er eigenlijk niet voor uit durven te komen.

Het was een goede film omdat het veel reacties losmaakte. Zowel positieve als negatieve. Bijvoorbeeld de laatste scène waarin Elin en Agnes uit de wc komen. Ik vond het zelf ook nog wel een goede oplossing dat Elin zei:” Aan de kant wij gaan neuken”. Er zat ook een stukje in die bij mij enige verontwaardiging losmaakte. Het stuk dat ze naar Stockholm wilden en achter in die auto boven op elkaar doken. Oké ik had het misschien wel niet normaal gevonden… maar ik had ze niet gelijk de auto uitgezet. De meest zielige scène vond ik dat Agnes op al haar “vrienden” zat te wachten en er niemand kwam behalve het meisje in de rolstoel die toen de volle laag over zich heen kreeg. Ik vond het zo zielig omdat Agnes eigenlijk het kneusje van de school was en haar moeder haar maar zat te pushen om mensen uit te nodigen zodat zij zelf in een betere positie zou komen. Ik kan me voorstellen dat het een hele confronterende film is voor sommige mensen En dat deze mensen een ander denkbeeld zouden kunnen krijgen van homoseksuelen. De scène dat Elin en Johann op een bankje zaten en op het bankje ernaast Jesicca en Markus vond ik vrij saai omdat het enige woord wat ongeveer uit hun monden kwam was JOA. Het camerawerk was verder ook prima. Ik heb ze nergens op kunnen betrappen. Ik let er bij elke film op of er geen camera’s of mensen die er niet horen in beeld zijn. Helaas was er niets te zien. Specialeffects waren er ook niet te bespeuren. Het is dan ook moeilijk om in deze film enige special effects in te lassen bij zo’n serieus onderwerp. Alleen de zelfmoordpoging van Agnes had misschien wel iets reëler gemogen door echter lijkend bloed of iets dergelijks. Ik vond de acteer prestaties redelijk. Ik vond de hoofdrolspelers niet gelijk een oscarwinaar maar ze deden het in mijn ogen wel redelijk. Je kon goed zien aan de decors dat de film niet uit nederland komt. Hij was wel van deze tijd dat kon je goed zien aan de kleding die de acteurs droegen en het verhaal.

Ik kan deze film zeker aanraden. Er zit een goede verhaallijn in met een thema van deze tijd. Ik vind dat het onderwerp goed is neergezet en het verhaal prima te volgen. Als je normaliter altijd films van een ander caliber kijkt dan is dit toch weer eens wat anders.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Fucking Åmål (1998)"