Stijn en Carmen zijn een gelukkig stel. Ze hebben alles: geld, een goede baan, een mooi huis en een dochtertje. Als Carmen een knobbeltje ontdekt in haar borst, verandert dit hun leven voorgoed. Ze zijn er achter gekomen dat Carmen borstkanker heeft.
Stijn, die al zijn hele leven vreemdgaat, probeert zijn leven te verbeteren. Dat lukt hem niet, omdat hij zo erg met de ziekte van zijn vrouw. Hij begint meer te drinken en gaat achter elke vrouw aan die hij maar kan krijgen. Nu is het niet zo dat hij niet van zijn vrouw houdt, maar hij heeft het er moeilijk mee en verwerkt zo zijn verdriet. Hij zegt tegen Carmen dat hij niks voelt voor andere vrouwen alleen dat hij het doet voor het plezier die hij dat beleeft.
Met Carmen gaat het steeds slechter en slechter. Carmen krijgt te horen dat ze niet lang meer te leven heeft. Haar borst wordt geamputeerd. Haar haren vallen uit en de chemokuren helpen niet meer. Omdat Carmen niet meer lang te leven heeft proberen ze zoveel mogelijk dingen samen te doen, voordat het te laat is. Vrienden te bezoeken, op reis gaan. De familie van Stijn en Carmen komen bij elkaar en beginnen de voorbereidingen als Carmen er niet meer is.
Luna, het dochtertje van Stijn en Carmen, wordt langzaam voorbereid op de dood van haar moeder. Carmen houdt een dagboek bij waarin ze schrijft en tekent voor haar dochtertje. Carmen en Stijn willen een kist maken voor Luna met allemaal dingetjes van Carmen. Ze kopen een nieuw huis en beginnen aan de voorbereiding van de dood van Carmen.
Ik vond het een hele mooie film waar ik nog steeds over nadenk. Hoe mensen zicht voelen en wat ze allemaal mee maken. Als ik nu het woord kanker hoor..dan denk ik, weet je wel wat je in je mond haalt? Vele zouden deze film moeten kijken en dan nog een keer nadenken of ze met kanker schelden. Verder kan ik niet tegen vreemdgaan, ik snap Carmen niet dat ze bij Stijn bleef. Ik snap wel dat Stijn het heel zwaar had. Maar toch hoe durf je dat te doen? Je bent toch niet zomaar getrouwd met iemand? Ik vond de film ook heel mooi verfilmd van het boek komt een vrouw bij de dokter. Een vrouw die zo jong is en nog een hele toekomst voor zich heeft. Dat er gewoon binnen een dag alles veranderd door kanker.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Y.

Y.

de zieligste film ever!!!! ik adviezeer aan iedereen die niet goed tegen andermans ellende kan nooit kijken!!

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast