Dierenmishandeling

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 2e klas vwo | 707 woorden
  • 9 februari 2009
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
19 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

ACHTELOZE BAZEN VAN HONDEN
Bent u ze ook wel eens tegengekomen, die baasjes die blijkbaar alleen hun hond onder controle kunnen houden door ze een stroomband om hun nek te binden en zodra het dier iets doet wat hen niet aanstaat, ze een stroomstoot geven. Het corrigeren van het gedrag van de hond noemen ze dat. Het is mishandeling van de hond! En dan durven ze ook nog te beweren dat ze van hun hond houden! Het enige wat ze bewijzen is dat ze niet met een hond om kunnen gaan, en duidelijk geen liefde voor honden bezitten. Walgelijke figuren zijn het, ongeacht de motieven die ze voor hun gedrag noemen. Ook bij de opleiding voor politiehonden maken ze gebruik van dit apparaat. Anders zouden ze verdachten wel eens te hard kunnen bijten, is dan het slappe excuus.

Ik vind trouwens dat de Dierenbescherming naar mijn mening veel te weinig doet om aan deze handelswijze een halt toe te roepen. Een hond verdient een deze behandeling niet. Een hond is meestal iemands meest trouwe metgezel, tenminste zo hoort het te zijn. Een hond zal je, in tegenstelling tot je zogenaamde vrienden, nooit laten vallen. Alleen daarom al mag je een hond nooit zoiets aandoen. Als je het dan beslist zo nodig vindt een hond af te richten doe het dan op de juiste manier, met enorm veel geduld. En zeker niet met afranseling !

Alleen met die honden heb ik heel veel medelijden, dat telt zeker niet voor de bazen van de honden. Mijn vriendin heeft eens een kerel een pak op zijn donder gegeven met een stuk hout waarmee hij de hond aframmelde. Waar ze echter niet op gerekend had was dat de hond zijn baas tegenover haar verdedigde, gelukkig beet hij niet door maar ze kreeg wel een flinke knauw alsof hij wilde zeggen, handen af van mijn baas. Zo trouw is nu eenmaal een hond en daar zouden we best eens wat meer waardering voor mogen hebben. Daarom ben ik er ook op tegen dat men ze als zogenaamde politiehonden opleidt voor aanhouding van mensen. Het dier moet, geheel tegen zijn natuur in, mensen aanvallen die hij niet kent. Dat de hond daarbij het gevaar loopt geschopt, gestoken of door een kogel dood te worden geschoten speelt blijkbaar geen rol.

Voor het opsporen van lichamen onder ingestorte gebouwen, vermiste personen of drugs is een andere zaak. Honden kunnen een zeer nuttige rol in de samenleving vervullen, b.v. als blindengeleidehond, daarnaast zijn het gezelligheidsdieren waar gelukkig veel mensen plezier aan beleven en die zich ook bewust hiervan zijn. De echte dierenvriend zal dan ook nooit zijn toevlucht nemen in het gebruik van, in mijn ogen, misdadige apparatuur. Vaak betreur ik het dat ik niet de mogelijkheid heb deze bazen te behandelen, dan zouden ze een tijdje mogen mompelen om te kunnen overdenken wat ze hun hond aangedaan hebben. Alhoewel ik vrees dat dergelijke figuren zo gevoelsarm zijn dat ze er niet eens achter zouden komen wat ze misdaan hebben.

Ook zijn er helaas mensen die zo nodig ineens een hond moeten hebben, maar zodra ze het dier zat zijn of met vakantie gaan en geen geld willen uitgeven aan een dierenpensioen het dier aan een boom in een bos achterlaten of ver van huis uit de auto schoppen. Dit is wel zo'n beetje de ergste vorm van dierenmishandeling. Het dier blijft hulpeloos achter en sterft vaak van dorst en uitputting en mocht hij toevallig door passanten gevonden worden is ook niet altijd zijn ellende voorbij. Vaak belandt men hem dan in een asiel en kan hooguit het geluk hebben dat iemand zich over hem ontfermt, maar ook vaak laat men ze inslapen.

Nu, mensen die zich op deze wijze van hun huisdier ontdoen zijn naar mijn mening achterlijk. Als je een hond wilt aanschaffen moet je eerst de consequenties daarvan overwegen en als je dan tot de conclusie komt dat je dat er eigenlijk allemaal niet voor over hebt, moet je geen hond nemen. Een hond hoort liefdevol in een gezin opgenomen te worden, gewoon omdat hij of zij dat verdient. Een betere en trouwere vriend kun je je niet wensen.

Dus mensen wees niet zo stom, denk eerst na voordat je een dier aanschaft!

REACTIES

F.

F.

je geeft wel veel je mening. leuk

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.