Escape Room door Maren Stoffels

Beoordeling 7.5
Foto van Esther
  • Recensie door Esther
  • 2e klas vwo | 328 woorden
  • 11 februari 2021
  • 393 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.5
  • 393 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2017
Pagina's
239

Boekcover Escape Room
Shadow
Escape Room door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor je werkstuk, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Gooi jij een week lang zo min mogelijk weg of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie! 

Check alle challenges!

Recensie Escape Room


Escape room


Escape room is een jeugd thriller van Maren Stoffels. Ze is geboren op 13 januari 1988 en is dus 33 jaar. Ze heeft nog meer boeken geschreven. Voorbeelden daarvan zijn Fright Night en Room Service. Het boek Escapre Room is genomineerd door de jonge jury in 2020. De boodschap van het boek is eigenlijk een vraag. Namelijk: Vertrouw jij je vrienden wel? Mijn verwachting van het boek was dat het erg spannend zou zijn. Mijn standpunt is dat het een goed boek is maar dat het soms wel een beetje onduidelijk is.


Escape Room is een enorm spannend boek. Dit komt omdat het verhaal in een escape room afspeeld. 4 vrienden gaan een escape room doen met elkaar. Als ze al een tijdje in de escape room zitten komen ze er achter dat het niet de bedoeling is dat ze eruit komen.


 Ook is het een goed boek. Het boek zit goed in elkaar. Tussen de hoofdstukken door staan tekstjes van ‘X’. Deze ‘X’ is niet van plan de 4 vrienden uit de escape room te laten. ‘X’ heeft het op 1 van hen gemunt. Maar wie? Dat maakt het boek zo spannend. Je wil constant weten wie nou deze ‘X’ is en wat het wil.


Soms is het boek wel een beetje onduidelijk. Dit komt doordat het boek is geschreven in verschillende ik-personen. Soms moet je even kijken vanuit welke ogen het geschreven is. Ook heet elk persoon zijn eigen lettertype. Dit maakt het wel erg origineel.


Al aan het begin van het boek zit je er meteen in. Je wordt meteen meegesleurd in het verhaal. Het voelt alsof je zelf in het verhaal zit doordat  de schrijver in de ik-persoon schrijft.


Al met al is dit boek echt een aanrader voor mensen die van spannende boeken houden. Ik geef het boek 4 van de 5 sterren, omdat het boek goed in elkaar zit, maar soms wel een beetje verwarrend is.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Escape Room door Maren Stoffels"

Ook geschreven door Esther