Lowlands

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 4e klas havo | 776 woorden
  • 6 januari 2003
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
13 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV

De gezelligheid van Lowlands

Dit jaar op 24, 25 en 26 augustus, was het weer Lowlands. Alweer het 11e jaar, en dit keer in Biddinghuizen, vlakbij het pretpark Six Flags Holland. 3 toffe dagen met veel verschillende activiteiten en bezigheden, je zal je niet vervelen. Als je naar Lowlands gaat kan je er op verschillende manieren heen. Omdat het openbaar vervoer naar Lowlands erg druk is, kan je het beste de auto nemen. Bij het openbaar vervoer moet je erg lang wachten steeds, terwijl je met de auto gelijk naar de parkeerplaats door kan rijden.

Eerste indruk Dit jaar waren alle 60000 kaarten verkocht. Ook al kwam je een dag van tevoren, zelfs toen was het al razend druk. De menigte stond te wachten om omstebeurt door een van de twee poortjes binnen te kunnen komen. Het duurde 4 a 5 uur voordat je binnen was. Voor mij was het ongeveer 12 uur toen ik binnen kwam. Eindelijk waren we op het terrein. We moesten een plek gaan zoeken op een van de campings. Op een gegeven moment hadden we een plekje dat dicht bij de ingang van het veld stond. Ook al was het een dag van tevoren, de 24uurs tent, was al open. Maar toen ik even ging rusten viel ik gelijk in slaap. Dat was dus een rustig begin.

Stijl Er waren veel verschillende mensen. Vroeger zag je er vooral alternatievelingen. Dit jaar zag je echter ook veel gothics, skaters, en heel veel gewone mensen. Wat ook opviel was dat de leeftijden heel verschillend waren, jong en oud. Maar de meesten waren toch wel tussen de 17 en 35 jaar. De verschillende stijlen zag je ook bij de bands die er waren. Het programma was zeer gevarieerd. Hip hop, rock, metal, het was er allemaal. De meesten mensen kwamen toch wel voor de bekende bands. Vooral bij Nickelback (rock), KoRn (metal) en Within Temptation (gothic rock) was het razend druk. Maar ook Brainpower (rap), JunkieXL en Puddle Of Mudd (rock) deden het goed. Dit was alleen nog maar een klein deel van de muziek. Er waren nog veel meer activiteiten. Elke dag werden er wel een paar recente, en soms wat minder recente films gedraaid. Er zijn ook een paar toneelstukken opgevoerd, en bekende schrijvers lazen stukken voor uit hun boeken. Dan ook nog de verschillende dj’s met andere stijlen die in verschillende tenten draaiden. Ze gingen tot zeer laat door. En als het afgelopen was gingen veel mensen naar de 24uurs tent. Je hoefde je nooit te vervelen.

Overleven In deze drie dagen kon je heel vies worden, vooral als het drie dagen lang, regent. Er waren een paar douchegebouwen, maar de rij was daar meestal zo lang, dat bijna iedereen het gewoon hield bij even tanden poetsen, want daar hoefde je niet zo lang te wachten. En dat was ook niet erg. In de supermarkt kon je ook verzorgingsproducten kopen, voor als je je tandenborstel vergeten had e.d. Maar bij het overleven op Lowlands hoort ook eten. Voor 1 muntje kon je al een broodje met iets kopen. Niet alleen in de activiteiten zat veel variatie, maar ook in het eten. Surinaams, Chinees, Indonesisch. Op Lowlands hadden ze het allemaal. Bij dit bijzondere eten was weer het wachten lang, dus een simpel broodje was het makkelijkste, maar ook gelijk het goedkoopste, en het was nog lekker ook! Er waren ook kraampjes met fruit, dus het hoefde niet altijd ongezond te zijn.

Tips Het weer is erg belangrijk. De spullen die je meeneemt hangen vooral daar vanaf. Het is belangrijk om zo min mogelijk mee te nemen, want als je moe bent na die drie dagen is het niet fijn om zo veel weer terug te moeten dragen. Vooral de noodzakelijke dingen, dus geen onnodige troep. Het is ook erg belangrijk om van tevoren te gaan uitstippelen wat je wilt gaan doen. Er zijn zoveel dingen, dat je prioriteiten moet stellen. Je moet de leukste dingen uitkiezen, want alles gebeurt tegelijk, je kan niet alles zien. Bekijk dit van tevoren goed, anders krijg je naderhand spijt. Nog iets wat belangrijk is, en misschien ook een beetje vanzelfsprekend. Rust goed uit voordat je gaat. Het is drie dagen lang alleen maar plezier en lol maken, en je komt ineens in een heel ander ritme. Het is slim om een goede weerstand te hebben voordat je eraan begint.

Het is prijzig, maar het is het meer dan waard. Alle mensen, de activiteiten, de bands. Ik denk dat iedereen het een keer meegemaakt moet hebben, en je moet de sfeer gewoon een keer geproefd hebben. Niemand maakt ruzie, het is gewoon lekker relaxed. Bereid je goed voor, en je zal een heerlijke tijd hebben.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.