Kanye West Concert

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 4e klas vwo | 592 woorden
  • 12 augustus 2008
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
4 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Kanye West: Touch The Sky Tour
Echte hiphop in wervelende show


Gegevens:

Artiest: Kanye West
Voorprogramma: Party Squad & Gio
Support Act: DJ A-Trak & Mini-Orchestra
Locatie: Ahoy Rotterdam
Prijs: €35,-/€38,-
Datum: 08-03-06

Kanye West

Kanye West groeide op in Chigago en volgde eerst een kunstopleiding. Hij ondervond dat hij kunst creeëren niet bevredigend genoeg vond, en besloot nummers te gaan produceren voor artiesten in de hiphop, soul en R&B. Hij staat bekend om zijn creativiteit en zijn voorliefde voor het gebruiken van oude samples. Drie jaar geleden wilde Kanye zelf singles uit gaan brengen en concerten geven. Hij deed dit, en met groot succes. Nu is hij aangesloten bij ‘Roc a Fella Records’, een platenmaatschappij die rapper Jay-Z inmiddels heeft overgenomen van Damon Dash.

Review

Het was een stormachtige avond in maart. Een compleet doorregent publiek stroomde langzaam de zaal van Ahoy binnen. Met twee vriendinnen en mijn broer drong ik zoveel mogelijk naar het podium toe. We kwamen een heel eind, want de zaal was maar halfvol. En dan te beseffen dat dit het enige concert was dat Kanye West zou geven dit jaar!

Een half uur te laat begon dan eindelijk het voorprogramma. Party Squad deed het beter dan ik had verwacht: ze draaiden oude hiphop muziek van onder andere de legendes Tupac Shakur en Notorious B.I.G., maar ze draaiden ook Puff Daddy en zelfs 50 Cent. Gio dook even op om zijn nieuwste single te zingen, maar echt spectaculair was hij niet bezig.

Nadat Party Squad zo’n drie kwartier ons had bezig gehouden, was daar dan eindelijk onze held Kanye West. Ondersteunt door een groot lichtspektakel en een mini strijkorkest, een achtergrondzanger en –zangeres en een DJ, gaf Mr. West een grandioze show weg. Hij deed zowel zijn nieuwe werk van zijn album ‘Late Registration’ (die ik ook in mijn bezit heb) als ouder werk van ‘The College Dropout’. Alle singles kwamen langs: van zijn debuut ‘Trough The Wire’ (o.a. over zijn overleving toen hij neergeschoten werd) tot de nieuwste ‘Touch The Sky’. Het achtergrond scherm gaf niet Kanye zelf weer, maar bijpassende sfeerbeelden bij zijn songs.
Aangezien de variatie in teksten was dat een mooie keuze.
In plaats van de oversized basketbal kleding of trainingspakken diesommige rappers graag dragen, zag Kanye er constant gelikt uit. Hij droeg een designer spijkerbroek en verwisselde vaak van dure bloesjes, jasjes en zonnebrillen.
De rapper had genoeg interactie met zijn publiek. Hij liet een aantal nummers horen die hem geïnspireerd hadden, onder andere het nummer ‘Take On Me’ van A-Ha.
Hij besloot er ook even het bijpassende dansje bij te doen. Het publiek kon alleen maar gillen.
Kanye was niet bang om over zwaardere onderwerpen te rappen, zoals kinderarbeid (‘Diamonds from Sierra Leone), en verslaving ‘Addiction’. ‘Hey Mama’, over zijn dankbaarheid voor zijn moeder, zong iedereen vrolijk mee. ‘Roses’, over zijn oma die in het ziekenhuis belandde, ontroerde mij zeer. Na alle spectaculaire effecten was er maar één lichtspotje op hem gericht en rapte hij het nummer met emotie en bezieling.

Na een uur besloot Kanye om de lichten eruit te trekken en ons een tijdje te laten wachten. Hierna kwam hij weer spectaculair op het podium en deed zijn favoriete nummer ‘Jesus Walks’.
Om elf uur was de show afgelopen. Voor mij had het wel een paar uur langer mogen duren: wat een show! Het duurde wel drie kwartier voordat we eindelijk onze jas konden halen bij de garderobe en de rooklucht was enorm, maar het was een super geslaagde avond.
Kanye West: you really can Touch The Sky!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.