Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Veerenergie en veerconstante

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Proef door een scholier
  • 4e klas vwo | 158 woorden
  • 17 mei 2012
  • 20 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.5
  • 20 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

Hier volgt het verslag m.b.v. ‘Uitwerking en aanwijzingen voor de verslaggeving’ en de daarbij behorende vragen, vervolgens sluit ik af met de ‘Reflectie’  1. Werkwijze


De opstelling is als volgt: Een statief met een ophangpin waaraan een spiraalveer wordt gehangen. Tevens wordt liniaal met klemmen bevestigd, zo dat de niet uitgerekte veer bij 0,0 cm van de liniaal staat. Vervolgens worden er respectievelijk gewichtjes van 0,100- .. 0,300 kg aan de spiraalveer gehangen. Terwijl deze gewichtjes aan de spiraalveer gehangen worden wordt telkens de maximale uitrekking van de veer gemeten en genoteerd. Dan wordt de veer stil gehangen en de russtand genoteerd. Dit wordt gedaan m.b.v. de liniaal en kan dus tot op millimeters nauwkeurig. Deze gegevens kunnen vervolgens verwerkt worden om zo informatie te vergaren over de veerconstante- en energie om zo uiteindelijk tot een conclusie te komen.


Om het verslag met de bijbehorende berekeningen verder te lezen, zie het bijgevoegde word-document.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.