Veerenergie en veerconstante

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Proef door een scholier
  • 4e klas vwo | 158 woorden
  • 17 mei 2012
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
20 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Hier volgt het verslag m.b.v. ‘Uitwerking en aanwijzingen voor de verslaggeving’ en de daarbij behorende vragen, vervolgens sluit ik af met de ‘Reflectie’

  1. Werkwijze

De opstelling is als volgt: Een statief met een ophangpin waaraan een spiraalveer wordt gehangen. Tevens wordt liniaal met klemmen bevestigd, zo dat de niet uitgerekte veer bij 0,0 cm van de liniaal staat. Vervolgens worden er respectievelijk gewichtjes van 0,100- .. 0,300 kg aan de spiraalveer gehangen. Terwijl deze gewichtjes aan de spiraalveer gehangen worden wordt telkens de maximale uitrekking van de veer gemeten en genoteerd. Dan wordt de veer stil gehangen en de russtand genoteerd. Dit wordt gedaan m.b.v. de liniaal en kan dus tot op millimeters nauwkeurig. Deze gegevens kunnen vervolgens verwerkt worden om zo informatie te vergaren over de veerconstante- en energie om zo uiteindelijk tot een conclusie te komen.

Om het verslag met de bijbehorende berekeningen verder te lezen, zie het bijgevoegde word-document.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.