Verslag Ieper

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 311 woorden
  • 28 oktober 2003
  • 73 keer beoordeeld
Cijfer 4
73 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Verslag Ieper

Op 25 september 2003 vertrokken we om acht uur aan de schoolpoort met een bus die we hadden gehuurd voor een hele dag.

Na een uurtje in de bus arriveerden we aan het museum dat ons informatie zou verschaffen over de eerste wereldoorlog. We kregen per twee een blad met opdrachten en kregen twee uur de tijd om deze opdrachten op te lossen en eventueel nog even rond te kijken in het museum. Ik werkte samen met Margaux. Na een uur en een kwartier hadden we de opdrachten opgelost. Ikzelf moest ook een opdracht voor esthetica maken dus ik schreef informatie op over het tijdelijke kunstwerk dat we in het museum konden bekijken. Ik liep samen met Margaux en enkele vrienden nog één keer het museum door en daarna gingen we naar de uitgang waar we hadden afgesproken met de leerkrachten om te gaan eten. Toen de hele groep aan de uitgang stond vertrokken we samen naar de plaats waar we zouden eten. We liepen door een mooi park langs een plas water die er was gekomen in de oorlog omdat men alles had laten overstromen.

Na een uurtje pauze stapten we terug de bus op. We gingen graven en loopgraven bekijken. Eerst stopten we na een half uurtje rijden aan de loopgraven. We liepen erdoor en daarna zaten we opnieuw een kwartiertje in de bus. We kwamen aan het eerste kerkhof. Het was heel erg groot en de persoon die ik en Margaux in het museum hadden behandeld lag ook op dat kerkhof. Het was blijkbaar een succesvolle man geweest en erg geliefd. Toen zaten we nog eens een kwartiertje de bus in en wandelden we door het Duitse kerkhof. Per steen die er lag waren er soms 5mensen begraven waaronder jongeren van zestien jaar.

Dit was onze laatste halte en na deze drukke dag reden we terug naar huis.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.