De islam

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 953 woorden
  • 31 maart 2004
  • 58 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
58 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Godsdienst

Nederland is een multiculturele samenleving. Dit houdt in dat er meerdere culturen samenwonen in een samenleving, en bij een cultuur hoort meestal ook een godsdienst. Naast het bekende christendom zou ik liever wat dieper in willen gaan op een andere monotheïstische godsdienst, namelijk de islamitische godsdienst. Monotheïstisch houdt in dat de godsdienst, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de boeddha, maar in één god geloofd, namelijk Allah. Samen met het christendom en het jodendom is de islamitische godsdienst een van de drie grootste monotheïstische godsdiensten. Na het christendom is de Islam de grootste godsdienst. Het overgrote deel van de moslims woont ten westen van Nederland, rond of boven de evenaar, in landen als Turkije, Iran, Pakistan, Indonesië en de Arabische Wereld. De moslims geloven dat hun God, Allah, de wereld heeft gemaakt. En Mohammed was, net als Jezus, zijn profeet. Net als Jezus gaf Mohammed de mensen regels en dergelijke door die van Allah kwamen. Veel van deze regels zijn opgenomen in de Koran, het heilige geschrift van de Islamieten. Hier zijn onder andere bepaalde gewoontes in opgenomen, zoals het feit dat een jongen besneden wordt. De vrouw is tevens niet heel erg belangrijk in het islamitische geloof. Ze mogen het huis slechts gesluierd uit, en meestal ook samen met een man. Ze moeten verder ook een hoofddoek dragen vanaf de dag dat ze voor het eerst ongesteld zijn. Mannen mogen met meerdere vrouwen trouwen, in tegenstelling tot vrouwen, die slechts met 1 man mogen trouwen. Verder worden mannen vooral opgevoed door de vader als ze ouder worden, en de meisjes worden meestal opgevoed door de moeder. De kleintjes die heel jong zijn worden vooral door de moeder opgevoed. In deze verplichtingen staan ook onder andere de vijf dingen waar een moslim zich echt aan moet houden, dit is vergelijkbaar met de 10 geboden van de christenen, alleen dan heet het bij de islam de vijf zuilen van de Islam. Deze zuilen zijn:

1. Het geloven en blijven geloven

Dit houdt in dat je in Allah gelooft, en dat Allah dan ook de enige god is waar je in gelooft, en je moet ook geloven in zijn profeet Mohammed. Allah is zo goed en zo machtig, dat hij aanbeden moet worden. Allah houdt zoveel van zijn schepping, dat hij graag wil dat de schepping ook van hem houdt.

2. Vijf maal bidden per dag

Het bidden is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het goed nastreven van de vijf zuilen. Vijf keer per dag moeten de Islamieten bidden, namelijk voor de zonsopgang, in de middag, aan het einde van de middag, na zonsopgang en voor het slapen gaan. Dit moet meestal worden gedaan met behulp van een godsdienstig ingewijde persoon, dit omdat de plaats waar het wordt gedaan op de eerste plaats rein moet zijn, en daarvoor moet een bepaald ingewijd persoon aanwezig zijn om het als het ware goed te keuren. Verder moeten de personen die het gebed doen ook rein zijn. Dingen die met seks te maken hebben zijn verboden, evenals bevallingen en zaadlozingen. Andere dingen, die wij in Europa als nog veel erger zouden opvatten, zijn in dit geloof niet zo onrein als bovengenoemde dingen. Dingen als bloed, braaksel en uitwerpselen zijn een beetje onrein en kunnen met een simpel ritueel weer weg zijn en dan zijn de mensen weer rein. Bidden gaat in de richting van het heilige Mekka. Het gebed zelf gebeurt volgens een vast patroon, waarbij de biddende af en toe de grond moet raken met zijn hoofd (daar komt dat stereotiepe beeld van de moslims in de moskee dus vandaan), terwijl hij uit de koran leest. Uiteindelijk wordt het gebed afgesloten met het zinnetje ‘vrede voor u en het Erbarmen Gods’, wat vergelijkbaar is met het christelijke ‘Amen’.

3. gul zijn

Een deel van het geld van iedere Moslim wordt gegeven aan armen en andere mensen die geld nodig hebben.

4. Het vasten

De bekendste zuil is het vosten, ook wel de ramadan genoemd. Dit wordt de ramadan genoemd omdat dit feest in de maand Ramadan wordt gehouden volgens de Islamitische kalender. De reden waarom de Ramadan volgens onze kalender niet altijd op dezelfde dag start en stopt, komt omdat de islamitische kalender niet gelijk loopt aan die van ons. Het is een ode aan de oude veldslag bij Badr. De moslims geloven nog steeds dat Allah ze heeft geholpen hierbij. Tijdens de ramadan mogen de moslims van zonsopgang tot zonsondergang niet eten, drinken, roken, seks hebben en/of drugs gebruiken van hun geloof. Ze brengen de dag door met televisie kijken, lezen, bidden of gewoon naar buiten te gaan. Omdat ze geloven dat Allah extra goed op de mensen let tijdens de ramadan, doen ze ook vaak goede daden, zoals geld geven aan armen. Uiteraard zijn zwangere vrouwen en zieken vrijgesteld, maar die moeten het op een later moment wel inhalen. Hoewel de ramadan heel zwaar is, is het geen straf of iets dergelijks. Het is juist een feest. In de echte islamitische steden is er ’s avonds een goede sfeer in de stad, en worden ’s avonds bijvoorbeeld de lantaarns versierd. Het eindigen van het vasten wordt door middel van een kanonschot beëindigd in de islamitische steden. En aan het eind van de ramadan is er het suikerfeest. Dit is een groot feest voor de moslims, dat uitbundig wordt gevierd.

5. De tocht naar Mekka

Een heilige tocht naar Mekka is de laatste zuil. Dit moet minimaal eens in het leven tijden de laatste maand van de islamitische kalender. Iedereen moet dit dus eens doen, maar mensen die het niet kunnen op grond van financiële redenen of er gewoon lichamelijk niet tot in staat zijn hoeven niet. Het is een samenkomst in Mekka bij Allah’s huis.

REACTIES

L.

L.

dit verslag slaat echt letterlijk nergens op
ten eerste is het helemaal niet dat d evrouw niet belangrijk is
is de koran staat zelfs dat de moeder de belangrijkste is
dat hemel aan haar voeten ligt
en dat een kin eerst 3x om zijn moeedr roept dan om zijn vader
en ten tweede is de islamitische kalender gebasteert op de maan en de westerse op de zon
en een vrouw mag wel hertrouwen
alleen mag een man meer vrouwen tegelijk.
en tijdens het gebed moet helemaal niet ene bepaalde persoon zij die moet controleren of het plek rein is. dat bepaal je zelf.
en je mag niet een drugs gebruiken niet in de maand ramadan en niet daarnaast.
en het is niet dat Allah swt in de maand ramadan goed op je let dat je daarom heel goed bezig bent met je geloof
het is omdat het een heilige maand is en je krijgt er veel goede punten . je krijgt in de maand ramadan veel extra punten als je iets goeds doet.
en aan het eind van het gebed groet je de engelen nast je met vrede en amen voor de christen is precies het zelfde als amien voor de moslims
en er zaten nog behoorlijk veel andere fouten in
dit werkstuk slaat letterlijk nergen op
een en al leugens.

17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.