ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

Ik heb hier gekozen voor een vazen indeling en niet opnieuw voor een indeling op bepaalde leeftijden, want ik vond dat moeilijker om weer te geven.(Jonge) kinderen:

Voor kinderen is het goed om vanaf een jonge leeftijd al in aanraking te komen met sport, omdat ze op deze manier een spieren en gewrichten kunnen trainen. Een ander voordeel van sporten op jonge leeftijd is, is dat de kinderen op deze manier een weerstand opbouwen waardoor ze minder vatbaar zijn voor bepaalde ziektes. Naarmate een kind ouder wordt is het kind in staat aan intensievere vormen van sport te doen, zoals eerste kennismakingen met bepaalde teamsporten. Een intensievere manier van trainen en het voor het eerst opbouwen van een kleine conditie bevordert de ontwikkeling van een kind. Bovendien helpt een teamsport oudere kinderen hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.Tieners:

Dit is een leeftijd waarbij sport vaak een belangrijke rol in het leven speelt, vooral omdat kinderen nu zich voor het eerst gaan bezighouden met wedstrijd sporten. Voor deze kinderen is presteren heel belangrijk, ze zijn vaak bereid om extra hard te trainen en extra hard te werken om zo het gewenste resultaat te behalen. Een ander verschijnsel bij deze groep tieners is dat je voor het eerst lichamelijk aan elkaar kan zien wie er wel sport en wie niet; vooral omdat rond deze leeftijden de spieren zich vaak sterk gaan ontwikkelen (bij tieners die niet sporten blijft deze ontwikkeling uit). Maar ook het vetweefsel gaat zich nu sterk ontwikkelen bij kinderen die niet sporten: immers, ze passen hun eetpatroon niet aan, aan hun lichamelijke activiteit. Voor deze groep is het dus extra belangrijk om te sporten om zo hun lichaam niet te beschadigen maar juist te laten ontwikkelen.

Jonge volwassenen:

Deze groep omvat een leeftijdscategorie waarbij deze mensen het sporten massaal laten afweten. Reden, omdat de mensen het nu plotseling erg druk krijgen met hun werk, privé-leven enzovoort… Maar net als bij iedere andere leeftijdscategorie heeft ook deze behoefte aan sport. Wanneer men het laat afweten met een teamsport zoeken ze niet naar een nieuwe vervangende sport terwijl dat wel zou moeten. Een goede vervangende sport zou zijn fitness; vooral omdat dit niet tijdstip gebonden is, mensen kunnen nu sporten wanneer ze willen en op ieder gewenst niveau. Mensen in deze groep gebruiken sport vaak als uitlaatpijp om bepaalde spanningen van zich af te werken of gewoon om hun lichaam te trainen. Zo blijven ze fit en lichamelijk beter in balans.Middelbare leeftijd:

Rond deze leeftijdscategorie besluiten mensen ineens weer massaal te gaan sporten, oorzaak? Vaak is toenemend lichaamsgewicht of de uitslag van een medisch onderzoek de aanleiding. Veel mensen krijgen rond deze leeftijd last van osteoporose, dit is een skeletaandoening ten gevolge van calciumverlies waarbij het gewicht van de botten afneemt, maar de samenstelling gelijk blijft. Maar is het risico van osteoporose te verminderen door een vorm van beweging te kiezen waarbij het skelet extra wordt belast, zoals aerobics of in een stevig tempo wandelen. Dit vergroot de botmassa. Het is verstandig als deze mensen niet proberen weer heel intensief te gaan sporten. Door ouderlijke mankementen gaat dit vaak niet meer, maar is het verstandig om rustig te blijven sporten om zo de gewrichten soepel en lenig te houden maar ook de spieren niet te laten afzwakken. Mensen krijgen nu ook vaak het gevoel dat bepaalde dagelijkse handelingen hun al teveel worden zoals traplopen of een boodschappentas tillen. Deze mensen kunnen goed lange wandelingen maken om zo toch hun spieren in beweging te houden zodat ze niet afzwakken.De oude dag:

Mensen krijgen nu vaak last van ouderdomskwaaltjes zoals jicht en reuma maar ook van invaliditeit. Veel mensen denken daardoor dat ze niet meer in staat zijn om te sporten. Maar juist voor deze mensen is het raadzaam om juist wel te gaan sporten. Mensen die hun hele leven hebben gesport, kunnen hiermee zonder problemen doorgaan tenzij hun toestand het onmogelijk maakt. Ouderen met gezondheidsproblemen zullen zien dat ze baat hebben bij een verbetering van hun spierkracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Voor veel oudere mensen leveren dagelijkse dingen zoals traplopen, hun haar wassen en zonder het bad in en uit stappen steeds meer problemen op, waardoor ze hun zelfstandigheid moeten opgeven. Deze achteruitgang van hun capaciteiten is vaak een gevolg van een gebrek aan lichaamskracht, wat op zijn beurt een gevolg is van verslapping van de spieren, osteoporose én evenwichtsproblemen. Om ook op hogere leeftijd actief en onafhankelijk te blijven, is het dus essentieel om de spieren in een goede conditie te blijven.Want hoe oud iemand ook is, iedereen kan sporten!


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.