Het doel van propganda

Beoordeling 3
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 308 woorden
  • 11 februari 2004
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 3
4 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Deelvraag 6: Het doel van de propaganda?

Volgens Hitler had de propaganda als doel succes. In 1933 ontstond het Ministerie van Volksvoorlichting en Propaganda in Duitsland onder leiding van Goebbels. Het ministerie moest toezicht houden op de pers, radio, film, kunst en literatuur. Het Ministerie van Volksvoorlichting en Propaganda liet een grote, invloedrijke stroom propaganda op het Duitse volk los.

Ook werden films gebruikt voor het verspreiden van Hitlers ideologie en het verspreiden van antisemitisme. Ook scholen werden blootgesteld aan de macht van de Nazi’s. Verscheidene vakken waren doordrenkt van het Nationaal socialisme. Voor de jongens was er de `Hitlerjügend´ en de `Bund Deutschen Mädel´ voor de meisjes. Eerbied voor het thuisfront was ook een belangrijk punt in de nazi-propaganda. De moeder-vrouw was de belangrijkste staatsburger. De boeren waren ook belangrijk omdat die de mensen van voedsel moesten voorzien en de fabrieksarbeiders moesten de economie draaiende houden en waren dus ook belangrijk. Doen alsof Duitsland altijd elke veldslag glorieus won en zo leek het net voor het Duitse volk dat Duitsland onoverwinnelijk was. Dit was ook belangrijk want hierdoor bleef de bevolking tevreden en ontstond er grote vaderlandsliefde. De propaganda die Goebbels maakte was geperfectioneerd en dat maakte de Duitse propaganda zo uniek. Het uiteindelijke doel van de propaganda was dus: het manipuleren van zo’n groot mogelijke groep zodat ze gaan denken en doen wat jij wilt.Een doelstelling van de Nazi-propaganda was de mensen een zondebok te geven, zodat de Duitsers zelf mochten weten wat ze met de Joden wouden doen.Als een Jood iets verkeerds had gedaan. Dan had de propaganda weer extra kracht, omdat ze dan bewijzen hadden tegen de Joden en ze daardoor makkelijker konden straffen. Ook had de propaganda als doel om de bezette gebieden te overtuigen, zodat ze Duitsland gingen steunen. Foto’s Nuremberg Propaganda in Nederland Foto’s Nuremberg

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.