Eerste wereldoorlog

Beoordeling 3.5
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • 1e klas vmbo | 400 woorden
  • 29 juli 2008
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 3.5
30 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De eerste wereldoorlog

De Eerste Wereldoorlog

In het begin waren en 6europese landen mee aan het doen met het gevecht onder andere:
Frankrijk, Engeland, Duitsland, Rusland, Oostenrijk en Hongarije.
Later kwamen er ook nog andere landen bij dat waren: Turkije, Japan VS en Italië.
De oorzaak was de moord die eind juni in plaatsvond in Sarajevo in Oostenrijk. Frans Ferdinand, en zijn vrouw werden vermoord door een man uit Servië. En dat vond Oostenrijk te ver gaan en ging met Servië de oorlog aan. Maar niemand had dat verwacht, want iedereen dacht dat ze dat wel vaker hadden en dat ze die problemen wel op konden lossen.

De bondgenoten van Oostenrijk was Hongarije, Duitsland, Bulgarije en Turkije. Alleen Hongarije was niet zo een bondgenoot. Want Hongarije en Oostenrijk was toen een land.

Maar Duitsland was wel een bondgenoot, hun waren vroeger goed met elkaar bevriend.
Bulgarije en Turkije was veroverd door Oostenrijk-Hongarije Duitsland ook. Maar Turkije en Bulgarije die hielpen binnen te vallen bij Roemenié Griekenland en Rusland

De bondgenoten van Servië was Rusland Frankrijk Engeland België Italië Roemenié, Griekenland VS en Japan. Maar Rusland ging Servië helpen omdat Servië vroeger bij Rusland hoorden. Frankrijk deed mee om Duitsland terug te pakken van de oorlog. Duitsland wilden dat al heel lang doen. Engeland en België hielpen Frankrijk om tegen Duitsland te vechten.

Hier nog een paar foto’s van de 1ste wereldoorlog:
<afbeeldingen ontbreken>

Hoe eindigde de wereldoorlog (1)
Duitsland ging aanvallen in het jaar 1918 door het land Frankrijk dat moest gaan lukken overal werden fransen en Engelsen terug geslagen maar in de zomer van 1918 kwamen de Amerikanen ze waren gezond sterk en ze hadden ook nog goede wapens die Duitsland niet had. Duitsland zag dat en gaf hun over want hun hadden helemaal niets meer ze hadden geen kleren meer geen eten geen legers meer en ze hadden ook geen wapens ze waren helemaal uitgeput. Daarom gaven ze zich over aan de Amerikanen en dat was ook beter ook anders hadden ze helemaal niets meer en dat landje was dan veroverd

Welke wapens gebruikten ze?
Ze gebruikten verschillende wapens zoals: gasgranaat. Ook vliegtuigen maar eerst gebruikten ze het om vijanden mee te vinden maar daarna ook om te bombarderen. Ze gebruikten ook onderzeeboten omdat de Amerikanen veel gebruik maakten van de boten voor voedsel en zo, en met die onderzeeërs konden ze die schepen bombarderen hoe dat ook mag heten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.