Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

De reisverzekeringDe vergelijking van de reisverzekeringEXAMENJAAR 2000-2001


InhoudINLEIDING

SOORTEN

DE EUROPEESCHE

DE ANWB

CONCLUSIEInleidingWaarom dit onderwerpIk kwam op het idee om een vergelijking te maken over reisverzekeringen toen ik een polis op de tafel zag liggen en omdat een kennis een eigen bedrijf heeft voor financiele dienstverlening. Het was dus makkelijk om aan een goede folders te komen Ik vind het ook handig om het over dit onderwerp te doen, want later zal ik het vast nog wel eens nodig hebben, als ik zelf op vakantie ga.Het moeilijkste van dit werkstuk was het beginnen. Het duurde uren voordat ik de folders snapte. Ook wist ik niet waarmee ik moest beginnen. Eigenlijk was ik iets wat aan de late kant begonnen waardoor er druk op mij kwam te staan. Misschien was het daarom dat ik extra hard aan dit werkstuk heb zitten werken.

SoortenVerschillende reisverzekeringenIn dit werkstuk zal ik 2 verschillende reisverzekeringen vergelijken:1. De Europeesche 4 seizoenen vakantie reisverzekering

2. De ANWB vaker vakantieBij deze vergelijking ga ik uit van twee volwassenen die vaak 2 of meer keer per jaar op vakantie gaan.Deze man houdt van veiligheid en wil zo rond de fl. 200,00 tot fl. 250,00 uitgeven aan premie voor een reisverzekering daarom vergelijk ik de Europeesche en de ANWB.De Europeesche is een particulier bedrijf. De reisverzekering zal meer kosten dan die van de ANWB omdat dit een vereniging is en dus niet berust op het maken van winst.De Europeesche

De basisDe basis is al gedekt voor fl. 135,00, maar dit is exclusief geneeskundige kosten, ongevallen en geld.Onder geld vallen;· Munten· Cheques· Bankpapier· Betaalkaarten· Elektronische betaalmiddelenWil je naast de basis de geneeskundige kosten, ongevallen en geld erbij verzekeren dan kom je op een bedrag van fl. 276,45 inclusief poliskosten en belasting.Wat is hierbij gedekt:-Persoonlijke hulpverlening voor de kostprijs, de kosten die je maakt door dingen te regelen tijdens een ongeval zijn verzekerd tot fl. 200,00. Als door schade (hoger dan fl. 50,00) men zich genoodzaakt ziet ergens anders te verblijven is dat verzekerd tot fl. 500,00. Als er buitengewone kosten worden gemaakt met toestemming van S.O.S. internationaal wordt dat volledig vergoed.-Bagage, Voor een totaal van fl. 5000,00 zijn de volgende kostbaarheden gedekt:· Beeld geluid en computer apparatuur tot fl. 2500,00· Sieraden en horloges tot fl. 1000,00· Auto radio per polis fl. 500,00· (auto)telecommunicatie(mobiele telefoon) tot fl. 500,00De bedragen zijn per reis per polis maximaal 2 maal het genoemde bedrag.

Ook is gedekt tot fl. 500,001. bril/lenzenset

2. opblaasboot, zeil of surfplank

3. fiets (inclusief toebehoren)

4. kunstgebitten en dat soort dingen

5. meegenomen kadootjes

6. dingen die tijdens de reis zijn gekocht

7. huur van een tent

Extra uitbreidingenHier volgende extra uitbreidingen, zodat je een verzekering op maat is. Voor mijn verzekering op maat heb ik voor deze extra’s gekozen:-Geneeskundige kosten. Omdat blijkt dat een de dekkingen van een ziekenkosten verzekering in het buiten land vaak niet voldoende is, is het slim om hier een extra uitbreiding te nemen. Deze verzekert mij in het buitenland voor alle gemaakte kosten. Alle in Nederland gemaakte kosten worden vergoed tot fl. 2000,00. Kosten die gemaakt zijn bij de tandarts, worden vergoed tot fl. 500,00.-Ongevallen. Bij deze uitbreiding wordt fl. 50.000,00 bij overlijden uitgekeerd en fl. 150.000,00 bij invaliditeit ten gevolge van een ongeval.-geld. Ik verzeker al mijn geld, pasjes, cheques, papier en muntgeld. Dit is gedekt tot fl. 1000,00.De ANWB vaker vakantie verzekeringDe ANWB is een verenigingen zal dus niet zoveel kosten. Voor fl. 216,00 per jaar ben ik al verzekerd. Hierbij heb ik ook automatisch een annuleringsverzekering.Wat is hierbij gedektBagage;Alles dat ik tijdens de reis voor eigen gebruikbij me heb of aanschaf . Onder bagage wordt ook verstaan;· hobby-, sportuitrusting· fietsen· geldPer reis zijn de kostbaarheden voor een maximum van fl. 5000,00 gedekt. Dat wil zeggen per verzekerd item fl. 500,00. Dit zijn de volgende items:· Brillen en contactlenzen· fiets en fietsaanhanger· foto, film en video apparatuur met toebehoren· hobby en sportuitrusting· propthese, hoorapparaat en tandbeugels· sieraden, horloges en overige kostbaarhedenHet eigen risico per gebeurtenis is nihil.

Onvoorziene uitgaven zijn verzekerd tot;1. Extra vervoerskosten met toestemming van de ANWB:Kostprijs2. medische kosten in het buitenland: Kostprijs3. medische kosten in Nederland: fl. 500,004. tandartskosten per verzekerde fl. 500,005. gebruik eigen auto met toestemming ANWB 35 ct/KM6. Extra verblijfskosten per persoon per dag onder aftrek van 10% i.v.m. bespaarde kosten fl. 100,007. telecommunicatiekosten met de ANWB of steunpunten:kostprijs8. telecommunicatie kosten met anderen fl. 300,00Aansprakelijkheid: Schade aangebracht bij een gehuurd vakantieverblijf is verzekerd tot maximaal fl. 1000,00.Ongevallen;In geval van overlijden-fl. 25.000,00 voor personen van 16 t/m 70 jaar-fl. 5000,00 voor personen van 0 t/m 15 jaar-fl. 5000,00 voor personen van 71 jaar en ouderIn geval van blijvende invaliditeit-fl. 100.000,00 voor personen van 16 t/m 70 jaar-fl. 120.000,00 voor personen van 0 /m 15 jaar-fl. 5.000,00 voor personen van 71 jaar en ouderMijn conclusieNa mijn werkstuk is het voor mij duidelijk geworden welke verzekering ik zou kiezen. Als ik er een zou moeten kiezen was het de ANWB geworden. Om de volgende redenen-de ANWB is fl. 60,45 goedkoper-de naam ANWB geeft meer zekerheid als maatschappij dan de Europeesche omdat de ANWB meer naamsbekendheid heeft.-voor een lagere prijs is meer gedekt-De ANWB heeft eigen steunpunten in het buitenland.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

V.

V.

wat voor punt heb je voor het verslag gehaald en op welke school zat je.

19 jaar geleden

R.

R.

het is een goed werkstuk maar de vraag van mij is wat is jou cijfer voor dit werkstuk geweest en vond jou leraar(ES) dit wel voldoende informatie

18 jaar geleden

B.

B.

heb je ook andere verzekeringen?
waarover je een werkstuk hebt gemaakt.

18 jaar geleden