F.L.Wright

Beoordeling 3.5
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 326 woorden
  • 20 november 2001
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 3.5
29 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Een ander voorbeeld.

De kunst en architectuur is, zoals u waarschijnlijk wel weet, intercultureel geworden. Vaak is dat ook terug te zien in het schilderij of in het gebouw. In dit artikel gaat het over de interculturele architectuur. En wel om het werk van Frank Lloyd Wright, een bekende Amerikaanse architect, en de invloed van zijn bezoek aan Japan op zijn schilderijen.

Het begin van de invloed van de Japanse cultuur begint bij (hoe kan het ook anders) het bezoek dat F. L. Wright aflegt aan de wereldtentoonstelling in Chicago. Dit bezoek vond plaats in
1893. Wright raakt onder de indruk van het Japanse paviljoen. Daarom reist hij in 1905 af naar Japan. Hij zegt hierover: “Eindelijk heb ik één land op aarde aangetroffen, waar de eenvoud als natuurlijk gegeven het hoogste
goed is.” In een Japans huis vindt u een doorlopend vloer- oppervlak. De muren en wanden kunnen open en dicht geschoven worden en deze kunnen ook weggehaald worden. Ook Wright scheidt in zijn architectuur de Op dit plaatje is een ander gebouw gezet, naar het verschillende vertrekken en kamers niet van ontwerp van Wright. Hier is duidelijk te zien, dat elkaar door middel van muren of deuren. De Wright de kenmerken van de Japanse cultuur, en binnenkant van zijn gebouwen is ruimtelijk de kenmerken van de westerse cultuur gecombiingedeeld, en dit bepaalt ook de buitenkant van neerd heeft. Kenmerken van de Japanse cultuur in dit gebouw: Wright wil in zijn gebouwen een relatie leggen met de omgeving. Dit doet hij door middel van * Veel ramen en ander glas zijn in het gebouw het gebruiken van plaatselijke steensoorten en verwerkt.

* Er is een relatie gelegd tussen het gebouw en zijn omgeving. Het meest bekende gebouw wat gebouwd is naar het ontwerp van Wright is het Robie-house. Kenmerken van de Westerse cultuur in dit typisch kenmerk van interculturele kunst. In dit gebouw zijn namelijk aspecten uit de Japanse cultuur gehaald, maar er zijn ook aspecten uit te halen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.